Knežević: Vrednost trgovinske razmene Srbije i Egipta u prvih sedam meseci 55 miliona evra

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je sa predsednikom Srpsko-egipatskog poslovnog saveta Osamom Salehom o unapređenju ekonomske sardnje dve zemlje.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 01.10.2019.

19:00

Knežević: Vrednost trgovinske razmene Srbije i Egipta u prvih sedam meseci 55 miliona evra
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Ministar Knežević je ovom prilikom naveo da je vrednost trgovinske razmene dve zemlje u prvih sedam meseci iznosila 55 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Knežević je naveo da je u prethodnoj godini razmena iznosila gotovo 70 miliona evra.

"Egipat je veliko tržište i ima prostora za unapređenje privredne saradnje. Takođe, potencijal i u udruživanju kompanija naših zemalja, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Tako mogu da se iskoriste i prednosti koje Srbija ima kroz sporazume o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama#, rekao je ministar.

Ministar je predstavio i mogućnosti za saradnju u okviru procesa privatizacije i stečaja u Srbiji.

Osama Saleh je rekao da je prednost Egipta i nedavno potpisan Kontinentalni sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je stvoreno najveće tržište na svetu, sa više od milijardu potencijalnih kupaca. #U tom smislu, Egipat je "kapija Afrike", što otvara potpuno nove mogućnosti za saradnju naših privrednika", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: