Partizanov visoki let: Crno-beli peti favoriti za osvajanje Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.19. | 18:42

Specijalizovani košarkaši Eurohoops veruje da Partizan može do dobrog plasmana u Evropi

Košarkaši Partizana odbrojavaju minute do početka prve utakmice u Evrokupu ove sezone protiv Venecije na gostujućem parketu. Očekivanja su velika i može se reći da su dodatno porasla nakon dominantnih predstava crno-belih na Superkupu ABA lige prethodnog vikenda u Zagrebu gde je osvojen prvi trofej u sezoni.

Stoga i ne čudi informacija da je specijalizovani košarkaški portal Eurohoops svrstao Partizan na peto mesto kada je reč o favoritima za osvajanje Evrokupa ove sezone. Navodi se da su crno-beli prošle godine bili postavljeni tek na 21. mesto, da su se u međuvremenu finansijski stabilizovali, te da je roster dodatno ojačan. Smatra se da je sa Andreom Trinkijerijem na klupi ovo najbolji sastav Partizana još od Evroligaških dana ovog kluba.

Izabrane vesti

Bez ikakve sumnje, apsolutno sva pojačanja ovog leta su se za sada pokazala kao pun pogodak. Rašon Tomas je proglašen za najkorisnijeg košarkaša na minulom ABA Superkupu, odlične role pokazali su i Artjom Parahovski, Žanis Pejners, Kori Volden i Vilijam Mozli, dok na poziciji plejmejkera sve radi kao švajcarski sat uz dodatak Ognjena Jaramaza i Nemanju Gordića.

Prema rang listi na sajtu Eurohoops-a, kao prvi favorit za osvajanje takmičenja postavljen je još jedan klub iz Partizanove grupe. Reč je o Lokomotivi iz Kubanja koji sa trenerom Lukom Bankijem, te igračima kakvi su Matnas Kalnijetis i Vil Kamings mogu dosta toga dobrog da očekuju. Odmah iza nalaze se Unikaha, Uniks i Virtus iz Bolonje, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević.

Navijače Partizana verovatno zanima kako stoji njihov današnji rival - Venecija. Prošlogodišnji  osvajač trofeja u Legi A trenutno se nalazi na devetom mestu. Mnogo toga kod njih će zavisiti od Ostina Dajea i Majka Bramosa, a kako na Eurohoops-u kažu „nikad ne treba potceniti srce šampiona“.

Zanimljivo je naravno videti kako stoje i ostali klubovi iz regiona. Slično kao i Partizan, visoko rangirana je i podgorička Budućnost. Prošlogodišnji učesnik Evrolige nalazi se na sjajnom sedmom mestu i predvođen Skotom Bamfortom i Džastinom Kobsom pokušaće da se iskupi za veoma loš nastup na Superkupu ABA lige.

Novoformirana Cedevita Olimpija, koja je izuzev onog finala sa Partizanom prikazala dobre igre u pripremnom periodu, nalazi se tek na 16. mestu. Na portalu Eurohoops ne veruju da bi Kodi Miler-Mekintajer, Marko Simonović, Jaka Blažič i Maik Cirbes mogli da naprave iznenađenje. Ali možda će manjak pritiska prijati Slovencima...

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara