Privreda

Autoput Beograd-Sarajevo važan za cijeli region

Autoput Beograd-Sarajevo važan za cijeli region
Foto: Ilustracija | Autoput Beograd-Sarajevo važan za cijeli region

BEOGRAD - Projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, koji Srbija i BiH realizuju zajedno sa Turskom, veoma je važan ne samo za zemlje koje u njemu učestvuju, već i za cijeli region, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič ocijenili su na današnjem sastanku u Beogradu da dobro napreduju infrastrukturni projekti za koje su potpisani ugovori sa turskom kompanijom "Tašjapi".

Bilgič je rekao da je predstojeća posjeta turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prilika da, između ostalog, bude dodatno unapređena saradnja u oblasti infrastrukture, kao i da se razgovara o aktuelnim i potencijalnim novim projektima, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Posebno je istaknut i trenutno najveći među tim projektima - izgradnja prve dionice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, koju će, kako se očekuje, zajedno obići predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, prilikom njegove posjete Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije