Biznis Vesti
Uprava Aluminija ODBILA sastanak sa arapskim investitorima

Uprava Aluminija ODBILA sastanak sa arapskim investitorima

Sukob političkog Mostara i Sarajeva i dalje visi iznad glave ugašenog Aluminija d.d. Mostar, piše portal klix.ba.

Foto: R.D./Klix / RAS Srbija

Uprava kompanije odbila je u ponedeljak da se sastane sa zainteresovanim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tako dovela u pitanje ionako neizvestan opstanak nekad najbogatijeg hercegovačkog preduzeća, ocenjuje se u tekstu.

Foto: Klix / RAS Srbija

Kako je potvrđeno za klix.ba, predstavnici kompanije "Waqt Trade LCh" iz Dubaija i pored najave nisu u ponedeljak imali s kim da se susretnu u Mostaru, pa su se "praznih ruku" vratili iz južnog mostarskog predgrađa.

"To je trebalo da bude poseta kompanije koja već nekoliko meseci koketira sa predstavnicima Vlade Federacije BiH u vezi sa kupovinom posrnule mostarske firme, a čiju ulogu protežiraju premijer Fadil Novalić i resorni ministar Nermin DŽindić", navodi portal.

Dalje dodaje da je, s obzirom na to da današnje rukovodstvo Aluminija i dalje "polaže račune" Novalićevom koalicionom partneru iz Vlade, a on, odnosno njegova ministarka Jelka Milićević, nije bila upućena u posetu, kratak spoj u komunikaciji doveo do zatvaranja vrata ispred nosa predstavnicima kompanije iz Dubaija.

Pročitajte još

Nakon mimoilaženja u komunikaciji, spekuliše se da će HDZ iskoristiti neuspešan dolazak arapskog partnera da "političko Sarajevo" optuži za miniranje njegovog nastojanja da "jamu bez dna" u vidu Aluminija "gurne u ruke" kinesko-izraelskog partnera.

I Kinezi, kao i Arapi, traže od obe strane garancije o ceni struje, a to niko nije spreman da im ponudi, zaključuje se u tekstu.