Vesti

1

Fajon: Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična

Autor: SA

Izvor: Beta

Fajon: Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična

Izvor: Foto: Beta/STA/Tamino Petelinsek

Ona je u intervjuu za list Danas od utorka ocenila da je "medijska scena u Srbiji daleko od idealne".

"Može se reći da je trenutka situacija u medijima polarizovana. Postoje određeni mediji, i štampani i elektronski, koji nisu slobodni i služe svrsi plasiranja informacija od samo jedne strane", rekla je slovenačka poslanica koja je na čelu Odbora Evropskog parlamenta nasledila Eduarda Kukana.

Prema njenim rečima, bitno je imati jasnu vlasničku strukturu i znati odakle dolazi novac za medije.

Povodom mogućeg posredovanja Evropskog parlamenta u razgovorima vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova, Fajon je rekla da bi "cilj posredovanja Evropskog parlamenta služio tome da se situacija u Srbiji normalizuje, da birački uslovi budu jednaki za sve, bez favorizovanja ijedne strane i da se rasprave vlasti i opozicije odvijaju na politički korektnom mestu za tako nešto, parlamentu".

Upitana da li bi bila spremna da učesvuje u tom dijalogu kao deo delegacije Evropskog parlamenta, Fajon je odgovorila da "šanse za tako nešto postoje".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

1 SAT POSLE DNEVNIKA

Madam fajon, dajte opoziciji 1 sat posle Dnevnika na RTS , pa da vidite stavrnu sliku šta se dešava u Srbiji !!! Dovoljno je 3 meseca pre dana izbora, da Opozicija pobedi ovu trulu i bolesnu Vladu sa SNS i SPS, (koja postavlja korumpirane i nestručne ljude na najvažnija mesta u državi) !