Ševčenko na večeri kod Maldinija, vraća se i Anćelotijeva desna ruka

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.19. | 09:48

Đampaolo će biti smenjen

Milan je živeo u proseku prethodnih sezona, tavorio van Lige šampiona i borbe za trofeje u Italiji, a ova sezona deluje čak i kao ispodprosečna!

Rosoneri su katastrofalno započeli novu sa novim trenerom Đampaolom. Četiri poraza u šest mečeva, samo četiri data gola od čega dva iz penala, očajna igra… Sve to više ne može da se igroniše i trener Marko Đampaolo će platiti ceh. Plan je da ostane na klupi za sledeći meč sa Đenovom, a da tokom pauze za reprezentativni fudbal dobije otkaz.

Izabrane vesti

Milanovi prvi pikovi da zamene Đampaola su bili Lučano Spaleti i Maks Alegri, ali njihovi finansijski zahtevi su previsoki i klub sa San Sira je odustao. Pominjali su se i Rudi Garsija, Klaudio Ranijeri, ali su na kraju dva imena ostala u igri: Andrij Ševčenko i Đenaro Gatuzo.

Nekadašnji saigrači i dobri prijatelji čekaju signal nekadašnjeg kapitena iz zaltne generacije Paola Maldinija. A čini se da Maldini namiguje Ševčenku. Njih dvojica će se večeras sastati na večeri u Milanu posle meča Atalanta  - Šahtjor na San Siru. Pretpostavlja se šta će biti tema razgovora.

Najveća prepreka povratku Ševe na San Siro je njegov selektorski posao u Ukrajini koji hoće da zadrži i ne pada mu na pamet da okrene leđa Ukrajini sada kada je na pragu plasmana na EP posle demoliranja Srbije u kvalifikacionoj grupi. Ševčenkov uslov je da zadrži selektorski posao do kraja mandata, a i ta prepreka bi mogla da bude rešena.

Naime, njemu u Ukrajini pomaže legendarni Milanov defanzivac i dugogodišnji Anćelotijev pomoćnik na San Siru, Mauro Tasoti. Jedan od najpoznatijih pomoćnih trenera u svetu fudbala bi preuzeo brigu o Milanu dok bi Ševčenko imao reprezentativne obaveze, a za Maldinija je to prihvatljiva opcija jer dobro poznaje Tasotija koji mu je bio saigrač i trener.

Naravno, sa celim planom treba da se slože i američki vlasnici, fond Eliot. Porodica Singer koja upravlja fondom je nezadovoljna i mogla bi da u naprednom periodu preispita i rad Paola Maldinija i Zvonimira Bobana koji su najodgovorniji za trenutni izgled tima. Šuška se da bi Eliot radije vratio Đenara Gatuza nego eksperimentisao sa Ševčenkom, ali će odluku prepustiti sportskom sektoru. Inače, Gatuzo se pominje i kao prvi kandidat da nasledi Aurelija Andreacolija koji je na rubu otkaza u Đenovi.

(FOTO: Reuters)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara