Uprava odbila sastanak s arapskim investitorima: Politika i dalje presuđuje ugašenom gigantu

Sukob političkog Mostara i Sarajeva i dalje visi iznad glave ugašenog Aluminija d.d. Mostar.

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.10.2019.

09:00

Uprava odbila sastanak s arapskim investitorima: Politika i dalje presuđuje ugašenom gigantu
Foto: Depositphotos, nikitos1977, 14960797

Uprava kompanije odbila je susret sa zainteresovanim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako navodi Klix.ba, tim potezom su doveli u pitanje ionako neizvestan opstanak nekad najbogatijeg hercegovačkog preduzeća.

Predstavnici kompanije WAQT TRADE LCC iz Dubaija i pored najave nisu se imali sa kim sastati u Mostaru, te su se praznih ruku vratili iz južnog mostarskog predgrađa.

Trebala je to biti poseta kompanije koja već nekoliko meseci koketira s predstavnicima Vlade Federacije BiH u vezi kupovine posrnule mostarske firme, a čiju ulogu protežiraju premijer Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić.

Nakon mimoilaženja u komunikaciji špekuliše se da će HDZ iskoristiti neuspeli dolazak arapskog partnera da "političko Sarajevo" optuži za miniranje njegovog nastojanja da "jamu bez dna" u vidu Aluminija d.d. gurne u ruke kinesko-izraelskog partnera.

I Kinezi, kao i Arapi, traže od obe strane garancije o ceni struje, a to im niko nije spreman ponuditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: