NAJAVA DANA (utorak, 1. oktobar): Zvezda s Olimpijakosom, plus ceo špil parova Lige šampiona… Partizan pred Evrokup izazovom

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.10.19. | 08:26

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski utorak

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Ako se protiv Bajerna nije moglo, na Marakani puleni će Vladana Milojevića svakako dati sve od sebe, ne bi li Zvezda na stranu odvojila prve bodove u Ligi šampiona ove sezone. Recept za to svakako je ućutkivanje brzih krila Olimpijakosa, Masurasa i Podenca… Grčki tim igra na sličan način kao u prvoj godini Milojevićeve ere u Ljutice Bogdana. Jako u odbrani, oslanjajući se na kontre... Zvezdu međutim brine deset utakmica s primljenim golom. Taj problem čini se, presudan je za ishod meča sa timom koji zaslužuje svako poštovanje.

Izabrane vesti

ATALANTA – ŠAHTJOR, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Atalanta je pretrpela debakl u Zagrebu (4:0) i pored činjenice da je uputila isti broj šuteva ka golu protivnika. Šahtjor je takođe poražen kod kuće od Mančester Sitija (0:3) uz samo jedan šut upućen ka golu Engleza na isteku 90. minuta. Oba tima ostvarila su pobede u naredne dve prvenstvene utakmice, a ovo će biti njihov drugi susret nakon prijateljskog koji je Šahtjor 2015. dobio minimalnim rezultatom.

REAL MADRID – KLUB BRIŽ, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Madriđani su u Parizu izgubili od PSŽ-a sa 3:0 i pored izostanka Nejmara, Mbapea i Kavanija u redovima francuskog tima. Ispostavilo se da je Di Marija bio sasvim dovoljan. Real je zajedno sa Galatasarajem na dnu tabele u ovoj grupi i još jedno prosipanje bodova za ekipu Zinedina Zidana bilo bi definitivno pogubno. Briž je istovremeno remizirao sa Galatom u duelu bez golova, a s obzirom da Turski tim dočekuje PSŽ, pozitivan ishod za Klub Briž u ovom duelu značajno bi im povećao šanse za prolaz u nokaut fazu. Real će svakako biti u prednosti zbog igranja na Santjago Bernabeu, ali treba imati u vidu da su Belgijanci postizali golove na poslednjih deset gostovanja.

GALATASARAJ – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Galatasaraj svakako nije onaj isti tim koji smo gledali prethodne sezone. Na pet odigranih utakmica u domaćem prvenstvu postigao je šest golova, a tri od ovih pet odigrao je nerešeno. Remizirao je i u prvom susretu grupne faze sa Klub Brižom (0:0), i sada dočekuje Parižane koji su posle pobede nad Realom na čelu tabele uz izgledne šanse da tu i ostanu. Njihov prethodni susret odigrao se u ovom takmičenju 2001. i tada je PSŽ bio bolji (2:0). 

JUVENTUS – B. LEVERKUZEN, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Posle X ishoda s Atletiko Madridom, Juve jasno želi da razoruža Aspirindžije koje su u prvom kolu pale pred moskovskom Lokomotivom s konačnih 1:2. Upitna imena sem petorice povređenih kod italijana su Pjaca i Aleks Sandro, ali i s tm balastom, ne treba razmišljati o snagama tima kome u špicu stoji jedan Kristijano Ronaldo. Bajer će pokušati da se odbrani, a čudno bi bilo ukoliko bi uspeo u toj nameri. Dokaz da s jakima to ne ide lako, svakako je poraz Leverkuzena od Dortmunda koji je sredinom septembra doneo NG, ali i 4+ igru.

LOK. MOSKVA  - ATL. MADRID, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Lokosi su u prvom kolu preslišali Bajerove Aspirinžije sa 1:2. Što je još važnije za njih dobili su derbi sa Zenitom, pa mirne duše mogu da čekaju drugo kolo LŠ. Istina, Atletiko je snažan, ali ga definitivno nešto muči u fazi napada, što dokazuju čak tri remija sa poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima! Ne mari, jer prvom kolu pred sobom su časnim remijem okončali meč sa Juventusom, pa će u Moskvi pokušati konačno i da slave. Naravno bodriće ih sećanje na prošlu godinu i dve bahate pobede nad Lokomotivom u osmofinalnom klinču takmičenja. Prvi put je došlo 3+, a drugi put čak 6+!

MAN. SITI – DIN. ZAGREB, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Od kada su Modri preslišali Atalantu u sred Italije sa 4:0, s njima se niko više ne šali. Neće to učiniti ni definitivno jači Mančester Siti koji ima zadatak da taj hrvatski polet razbije na proste činioce. Iznađenje s njihove strane, posle pobede nad Šahtjorom u LŠ i bravura u Premijer ligi deluje kao isključeno. Mančester sitiju zato sleduje apsolutna prednost, a Dinamu podređena, defanzivna igra bez usluga povređenog Srbina, centarfora Komnena Andrića.

TOTENHEM – BAJERN, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Bajernovih 3:0 sa Zvezdom, na Totenhemov X sa Olimpijakosom. Ne piše se tu dobro Pevcima kojima je nakon toga meru uzeo čak i engleski niželigaš, Kolčester u Liga kupu. Tada smo čekali njihovu goleadu, a dobismo samo mršav X u regularnom delu meča, plus poraz na penale. Niko Kovač će svakako na to setovati Bavarce koji će iz Londona pokušati da odnesu komplet plen, odnosno paket bodova igrajući bez Perišića i još dvojice prvotimaca.

VENECIJA – PARTIZAN, 20.00
(Košarka, Evrokup)

Na terenu šampiona Italije, Partizan otvara Evrokup sezonu. Treba biti optimista, jer osvajač ABA Superkupa je pokazao da je već uštelovan, te da Andrea Trinkijeri zaista ima roster s kojim može da zaigra s bilo kim. Trener naše ekipe s tim u vezi izjavio je da Parni valjak ima tešku grupu, te da je protivnik uigran i već pet godina na okupu. Ognjen Jaramaz koji prvi put učestvuje u Evrokupu uprkos svemu smatra da Partizan i može i sme da se nada dobitku. I on kao i Trinkijeri apostrofira da će biti jako teško. 

RITAS – LOK. KUBANJ, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Litvanci su već u ligaškim vodama, mada deluje da im od toga slaba vajda sledi proriv kubanjske Lokomotive koju je Zenit zaustavio tek u četvrtfinalnoj sesiji VTB lige. Koliko su jaki, vidi se na primeru Lokomotivine nedavne, doduše prijateljske pobede nad Darušafakom. Zato je jasno da će Ritas na ovom meču igrati u ulozi po kvalitetu sastava podređenog domaćina, te da su iznenađenja na meču timova iz Partizanove grupe teško ostvariva. 

EKIPIZZA JE PRED VAMA - POGLEDAJTE NAJNOVIJE ZGODE OMILJENIH JUNAKA  MOZZART SERIJALA

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara