Dodikov kabinet reagovao: "Netačni i tendeciozni navodi"

Kabinet Milorada Dodika reagovao je na "netačne i tendeciozne navode" medija da se on protivio da bilo ko u ime Predsedništva BiH ide na komemoraciju Širaku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2019.

22:52

Dodikov kabinet reagovao:
Screenshot/TV Prva

Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika je saopštio da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović danas bio u Parizu na komemoraciji nekadašnjem francuskom predsedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju došla u Predsedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsedništva, posle čega su kabineti druga dva člana Predsedništva, bez usaglašavanja, organizovali putovanje bošnjačkog člana Džaferovića.

"Džaferović je na put otišao juče i čak se u Beču sastao s hrvatskim članom Predsedništva Željkom Komšićem", piše u saopštenju Dodikove službe.

Iz Dodikovog kabineta naveli su da reaguju na "netačne i tendeciozne navode" pojedinih medija da se on protivio da bilo ko u ime Predsedništva BiH ide na komemoraciju Širaku, dodavši da je sve učinjeno "sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donetu odluku".

"To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju", piše u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

Dodik je pokušao da izazove međunarodni skandal svojim protivljenjem da bilo ko u ime Predsedništva BiH prisustvuje komemoraciji u Parizu povodom smrti Širaka - objavio je sarajevski portal Klix.ba.

"Skandal i ogromnu sramotu za državu Bosnu i Hercegovinu sprečili su članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, te je nakon konsultacija kabineta Džaferovića i Komšića odlučeno da Džaferović otputuje u Pariz", navodi se u tekstu na portalu.

Po pisanju tog medija, Džaferović u Pariz nije otišao u ime Predsedništva BiH, već u svoje ime, kao jedan od članova Predsedništva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: