Predstavljeni novi doktori nauka sa Univerziteta u Novom Sadu

Novih 44 doktora nauka sa Univerziteta u Novom Sadu danas je promovisano u Rektoratu.
Doktori nauka potiču sa Filozofskog fakulteta, Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Medicinskog fakulteta i Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin". 
 
Njima su diplome o stečenom naučnom nazivu doktora nauka na Univerzitetu u Novom Sadu uručili rektor prof. dr Dejan Jakšić i prorektor za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.
 
Jakšić je rekao da danas na Univerzitetu studira oko 50.000 studenata, a da svega nekoliko stotina stigne do odbrane doktorske disertacije. 
 
"Prevazilazeći izazove sa kojima ste se suočavali, vi ste se istovremeno izgrađivali i kao ličnosti. Nadam se da ćete svoja znanja i sposobnosti koristiti za dobrobit ovog društva, koje je puno uložilo u vas i ima velika očekivanja", rekao je rektor ovom prilikom, uz konstataciju da iza promocije stoji veliki rad kandidata, mentora i brojnog akademskog osoblja koje je učestvovalo u različitim fazama doktorskog obrazovanja i ocene kvaliteta doktorskog rada. 
 
"Čestitam vam na kraju na svemu što ste postigli i nadam se da ćete sa ponosom isticati ime institucije na kojoj ste stekli ovo prestižno priznanje", poručio je rektor. 
 
Od ukupnog broja novih doktora nauka, 23 potiče sa Medicinskog fakulteta, 15 sa Poljoprivrednog fakulteta, četvoro sa Fakulteta tehničkih nauka i po jedan kandidat sa Filozofskog fakulteta i Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin".
  • Zoka

    04.10.2019 03:44
    Deca elite?
    Zivo me zanima, koliko od njih su deca elite, posebno na medicinskom?
  • Nina

    02.10.2019 08:28
    ?
    Dragi moji
    Kako vas nije sramota da pisete ovakve komentare!
    Sto je jos tragicnije i bolnije,to je da ne shvatate sustinu beznadja ove nase drzave!
    Kao prvo,
    vi treba da cestitate tim obrazovanim ljudima koji su svojim napornim radom, trudom i pre svega znanjem uz puno odricanja stigli do zvanja!
    To sto oni nemaju gde to da primene,nemaju uslove za rad....
    Mi smo krivi !Jer ti, i ti, i ti- si drzava,vlast,donosilac zakona i svega sto funkcionise u ovoj drzavi!!!
    Kad ovo shvatimo ,skinemo paucinu sa mozga i ruzicaste naocare ,i pocnemo rasudivati i baviti se pravim vrednostima,mozda ce biti nade.
    Do tada bezanija,zivite svoje zivote jer je zivot vas i jedan!
  • Puszi

    01.10.2019 21:25
    Nazalost cestitke i sreca su im pomuceni losom,reputacijom plagijat doktora i u ljudima budi sumnju u istinitost,te ce deca morati i da dokazuju jos pored!svega ispravnost,svojih diploma,kako bi otklonili te sumnje.Dzabe su,krecili sto se kaze,uvek ce biti doza ironicnog podsmeha kod ljudi.A i predsednik sam ignorise i kaze za svog ministra da!nemora,imati doktorat za svoju funkciju,pa razmislite hocete ostati ili,otici,tamo gde ce vas iskreno ceniti.Vas vas trud i znanje.?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.