Putin s Makronom na dva minuta, odbio da ruča u Jelisejskoj palati

Predsednik Rusije Vladimir Putin nakratko je razgovarao sa svojim francuskim kolegom na izlazu iz crkve Sen Sulpis, na kojoj je završen ispraćaj Žaka Širaka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2019.

17:47

Putin s Makronom na dva minuta, odbio da ruča u Jelisejskoj palati
Foto: Tanjug/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Putin je oko dva minuta razgovarao sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, nakon čega je krenuo prema svom automobilu, prenosi "Sputnjik".

Predsednik Rusije neće učestvovati na ručku koji organizuje Jelisejska palata, a na kojem će biti šefovi država i vlada koji su došli na ispraćaj Žaka Širaka, javio je list „Parizijen“.

„Prema informaciji Jelisejske palate, predsednik Rusije Vladimir Putin neće posetiti predviđeni ručak u palati zbog svojih obaveza“, piše list.

Ceremonija opraštanja od Širaka održana je u crkvi Sen Sulpis u Parizu. Na događaj su došli prijatelji političara, Makron sa suprugom Brižit, francuski premijer Eduar Filip i članovi francuske vlade. U Pariz je takođe stiglo više stranih delegacija. Rusiju predstavlja predsednik Vladimir Putin.

Širak je umro 26. septembra u 86. godini. Bio je predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, 18 godina bio je gradonačelnik Pariza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: