SRAMNI SPOT NENADA RAŠIĆA NA ALBANSKOM JEZIKU: Srpska lista je monstrum!

V. N.

30. 09. 2019. u 14:27

Kandidat za premijera koalicije "Sloboda" ne bira sredstva. Opciju koja ima podršku Beograda nazvao monstrumom

СРАМНИ СПОТ НЕНАДА РАШИЋА НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ: Српска листа је монструм!

Nenad Rašić u spotu / Foto Printscreen Youtube

KANDIDAT za premijera koalicije "Sloboda" na KiM i lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić snimio je predizborni spot u kome se na albanskom jeziku obraća albanskim biračima na Kosmetu, vređajući Srpsku listu.

- Sa ovom iskrenom molbom, pozivam vas da glasate za broj 120, jer s vašim glasom zajedno ćemo se odreći ovog političkog monstruma, koji se zove Srpska lista. Ja sam Nenad Rašić, glasajte za broj 120 - govori on u spotu, snimljenom u Prizrenu, koji počinje tako što stavlja ruku na srce.

U drugom spotu, Rašić takođe govori na albanskom i u njemu o Kosovu govori kao o "najmlađoj državi na svetu".

Portal "Kosovo-onlajn" preneo je, inače, da je Rašić prošle nedelje u Medija centru u Čaglavici na pitanje novinara iz albanskih medija da li očekuje glasove Albanaca, kako bi smanjili uticaj Srpske liste, odgovorio: "Da, apsolutno".

Reagujući na kampanju konkurenata, Srpska lista, koja na birališta izlazi uz podršku Beograda, navela je da su spotovi Nenada Rašića, kojima se on na albanskom obraća svojim potencijalnim biračima, vrhunac političkog besmisla i moralnog sunovrata onih koji se lažno predstavljaju kao srpski predstavnici.



- Đilasova Rada Trajković i njegov kandidat za kosovskog premijera Rašić žele da predstavljaju srpski narod na KiM, a obraćaju sa Albancima tražeći od njih glasove protiv Srpske liste - saopšteno je iz SL, koji Rašića naziva Đilasovom perjanicom i navodi da je za obraćanje Albancima odabrao portu Sabornog hrama Hrista Spasa u Prištini, koji Albanci proteklih godina skrnave, koristeći ga kao javni toalet i lokaciju za snimanje spotova.

- Ovo je samo potvrda da oni koje nazivamo albanskim Srbima zaista jesu upravo to. Sad je jasno zašto Đilas krije kao zmija noge svoju politiku prema KiM, jer Rašić je u kameru izjavio kakva je to politika: "Da u zajedničkim naporima izgradimo i usavršavamo najmlađu državu na svetu" - naveli su u SL.

PRED BIRAČE U VIŠE KOLONA

SRBI na izbore izlaze u više kolona. U koaliciji "Sloboda", osim PDS Nenada Rašića, nalaze se i Nova partija Kosova Dragiše Mirića, predstavnici dveju građanskih inicijativa i nezavisni kandidati Rada Trajković i Slaviša Petković. Od srpskih partija na KiM će učestvovati i Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića i Partija kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Raca Milosavljevic

30.09.2019. 14:35

... nista novo ... nadajmo se da ce ipak pobediti sloga a ne podele ...

Bonaparta

30.09.2019. 14:39

Srbima nikada nisu trebali neprijatelji kada su vazda imali prodane duse. Sram te bilo Rašiću. Srpski rod ti ovo neće zaboraviti. Bilo za koju cifru da si se prodao ne zaboravi kupljen si ko prase na pijacu.

Никола

30.09.2019. 15:05

Он би да га изгласају Албанци, а да представља Србе, као што су Бошњаци, у БиХ изабрали Комшиће да представља Хрвате.

Zoran Kg

30.09.2019. 15:35

Svi su oni proizvodi nekih koji su vladali u Srbiji i služe za podkusurivanje, nažalost.

Gvozden

30.09.2019. 16:06

Pa šta vas čudi? Oduvek je bilo toga. Pogledajte u novijoj istoriji crnogorce. Isto to. Prodali smo sami sebe. Ili ranije muslimane ili srbe katolike.. Oduvek je toga bilo i biće.

Drug Tito

30.09.2019. 16:12

Čovek ima pravo da živi gde on hoće i možda je njemu tamo bolje... Ništa strašno, svako se bori za naciju interes ali Kosovo to je izgubljena bitka odavno.

Ролекс.

30.09.2019. 16:17

Пазите Срби овај је узео Албанско име није више Н.Рашић већ Неџад Рашани видећете ускоро.Будите сложно без подела ваш Србин из Канаде

Pa da

30.09.2019. 16:23

Ako ga bude glasalo 10ak hiljada Albanaca...On je obavio zadatak...Uzeo je pola mesta Srpskoj listi...

Aleksandar PP

30.09.2019. 16:24

Aha, tako dakle...da se Kosovski boj, iz 1389, dogodio 2019 Vuk Branković bi se zvao Nenad Rašić(i). Ma šta će nama Srbima neprijatelji, mi imamo sami sebe.

Nesa

01.10.2019. 10:54

@Aleksandar PP - Ako ćemo realno gori su ovi iz srpske liste koja je u koaliciji sa Haradinajem, ejjj, taj lik nam uveo takse, dijalog prekinut zbog toga i sad Vučić uporno podrzava tu listu koja je u koaliciji sa nasim dusmanima, ko koga ovde zeza, alo breee?!

Igo

30.09.2019. 16:33

Sto znaci ovaj simbol sto vecina politicara pravi sa prstima kad govore pred kamerama. Da li su to globalisti pa se prepoznavaju po tom ili?

Peca

30.09.2019. 16:36

Znači ista priča kao u BiH, kada je hrvat Komšić prodao Krvate, a u sa dejstvu sa muslimanima (muslimani masovno glasali za njega, da ne pobedi onaj Krvate koji bi zastupao krvatske interese).

Уча

09.10.2019. 17:35

Preuduhitrio Aleksandra Vucica. Vucic je nekoliko puta izjavio da nije u redu sto ne zna albanski, ali ce nauciti. Tako je i pre par dana pred novinarima pokusao da cita neki tekst za albanskog .