Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 30. 9. 2019.

| Društvo

Direktorka Osnovne škole u Bujanovcu zaposlila sina u školi

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
os branko radicevic bujanovac
Direktorka OŠ "Branko Radičević" u Bujanovcu podnela ostavku; foto: OŠ Branko Radičević Bujanovac

Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktorke Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, Mirjane Nešić zbog toga što je u školi zaposlila svog sina kao profesora informatike i računarstva. Nešićeva kaže da njen sin godinama radi u školi, da mu je produžila jedan ugovor, a u međuvremenu je podnela ostavku, ali kaže da to nije imalo veze sa rešenjem Agencije.

Direktorka je, navodi se u rešenju, prekršila zakon o Agenciji time što je septembra 2018. godine potpisala ugovor o radu sa svojim sinom Slavoljubom Nešićem, a da Agenciju nije obavestila o sukobu interesa koji je imala. Na osnovu tog ugovora, Nešić je počeo radni odnos kao profesor informatike i računarstva.

Mirjana Nešić je zaključivanjem ugovora o radu sa svojim sinom dovela sebe u situaciju sukoba interesa i na taj način javnu funkciju iskoristila za sticanje koristi za svog sina, čime je istovremeno ugrozila i poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - navodi se u rešenju.


Osim toga, Nešićeva nije ni obavestila Agenciju o sukobu interesa koji je imala, za šta je imala zakonski rok od 8 dana.

Zakon o Agenciji propisuje da je funkcioner dužan da javni interes ne podredi privatnom, da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, da izbegava stvaranje odnosa zavisnosti prema licu koje bi moglo da utiče na njegovu nepristrasnost u vršenju javne funkcije - navodi se u rešenju Agencije.

Iz Agencije smatraju da su kršenjem zakona nastupile posledice koje se ne mogu otkloniti i da je predlog o razrešenju sa javne funkcije adekvatna zakonska mera.


Mirjana Nešić: Moj sin u školi radi već 13 godina

Mirjana Nešić potvrđuje da je na mestu direktorke škole radila od 7. maja 2018. godine do 20. septembra ove godine, a ostavku je, kako kaže, dala sama da bi opet radila kao učiteljica u ovoj školi, što je radila i pre nego da dođe na mesto direktorke škole, i njena odluka nema veze sa predlogom Agencije.

Ona dodaje da njen sin radi već 13 godina u školi, da ga nije ona zaposlila i da mu je potpisala samo jedan ugovor na godinu dana septembra 2018. godine.

Ja sam i poslala Agenciji njegovu dokumentaciju od prvog dana kako je počeo da radi, direktori i direktori su se izmenjali. Prvo je Školski odbor dao saglasnost da ja kao direktor i njegova majka mogu da mu potpišem. Ja sam Agenciju obavestila o mogućem sukobu interesa, možda sam zakasnila, ali sam ih obavestila. Kada sam mu ja potpisala ugovor, on je jedini bio na Birou, nikog u sistemu nije bilo da sam ja odbacila ili nisam uposlila zbog njega, niko se ni van Bujanovca nije javio za to mesto. I potvrdu sa Biroa sam poslala Agenciji - priča Mirjana Nešić.

Njenom sinu Slavoljubu Nešiću koji predaje informatiku i računarstvo u školi je i Nenad Tasić, koji je došao na direktorsku funkciju umesto Mirjane Nešić, produžio ugovor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bole

    17:22 // 30. 9. 2019.

    Ako već radi 13 godina sta je tu sporno? Sporan je jedino netačan naslov. Nije ga ona zaposlila nego neki drugi direktor pre 13 godina (naravno ako je njena izjava istinita). Čemu ovakvi naslovi? Pokušavate da ličite na neke nebulozne tabloide?

  • Tanja

    15:47 // 30. 9. 2019.

    A ''obrazovanje odraslih'' armija novoprimljenih,7,55%,9,22%........

  • sax

    15:00 // 30. 9. 2019.

    Proverite "domace" skole za pocetak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: