Utorak, 23.11.2004.

11:19

Komisija: Mnogo odgovornih u aferi S.Č

Komisija za utvrđivanje rada policije u "aferi S.Č" smatra da je vrh MUP CG doprineo tome da taj slučaj preraste u aferu.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ta komisija je ocenila da je MUP Crne Gore tome doprineo pre svega zbog političkih ambicija tadašnjeg ministra policije Andrije Jovićevića. “Nijedna ličnost iz političkog vrha države ne pominje se u policijskim spisima ove afere”, konstatovala je Komisija, čije nalaze objavljuje podgorička "Republika".

Komisiju je ranije formirala Vlada Crne Gore, ali javnost o tome još nije obaveštena.

List navodi da je Komisija zaključila da je Jovićević svojim najbližim saradnicima davao podstrek za vođenje afere s motivom koji najviše liči na karijerizam i političke ambicije. "Odlučujuću ulogu u aferi, pored Jovićevića, imali su njegov pomoćnik Mićo Orlandić, koji je i danas na istoj fukciji u MUP-u, šef Tima za borbu protiv trgovine ljudima Milan Paunović, sadašnji nacelnik Uprave MUP-a za pogranične poslove, i upravnica NVO ‘Sigurna ženska kuća’ Ljiljana Raičević. Aferi je dobrim delom doprineo i međunarodni faktor", ocenila je Komisija, ne navodeći na koga se to odnosi.

U policijskoj dokumentaciji “slučaja S.Č” i na osnovu intervjua sa službenicima MUP-a, Komsija je utvrdila da se ne pominje nijedno ime iz političkog vrha vlasti. Komisija je zaključila i da je policija napravila niz ozbiljnih propusta u “slučaju S.Č” zato što je nije kontrolisala kao stranu državljanku i zbog toga što je nije izolovala posle prvih optužbi koje je ona iznela, piše list.

S.Č. je opisana kao sugestibilna osoba, skromnih intelektulanih svojstava i sumnjivih moralnih vrednosti i kao uživalac narkotika, piše list ii dodaje da je Komisija navela da je prilikom analize rada policije pokušala da kontaktira s Jovićevićem, ali da on nije bio voljan da razgovara.

Andrija Jovićević je rekao da nije upoznat sa izveštajem Komisije, da ne može da komentariše nalaze Komisije jer ih nije video i da trenutno nije u Crnoj Gori. Na pitanje da li je tačno da je odbio da razgovara s članovima Komisije, on je izbegao odgovor i rekao da će govoriti kad bude video izveštaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: