Boba Kovač iskovao zlato

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.19. | 20:00

Posle 40 dana otkako je postao selektor postao prvak Evrope

Posle osam godina evropsko zlato stiže u Srbiju. Kucali su naši odbojkaši prethodnih godina na vrata tog najsjajnijeg odličja, posle te 2011. uzeli su dve bronze, ali barijeru koja ih je delila od finala nikako nisu uspevali da probiju.

I nekako tiho, bez velike pompe, pre nešto više od mesec dana došlo je do promene na kormilu Plavih. Umesto Nikole Grbića došao je Slobodan Kovač, poznat kao tihi čovek još iz igračkih dana. Šta je mogao čovek da promeni za mesec dana rada? Sve!

Izabrane vesti

Posle 40 dana rada i truda Slobodan Kovač je iskovao zlato! Isti oni igrači kojima je izmakao nastup na Olimpijskim igrama u Riju, koji su bili četvrti na Svetskom prvenstvu pre godinu dana, postali su paklena mašina, parni valjak, koji je samleo svih devet rivala do evropskog trona.

Kovač je probudio veru utučenom timu, a on mu je za to vratio na terenu

Više od svega upadljiv je taj psihološki trenutak koji je potpuno promenjen od dolaska Kovača na klupu reprezentacije. Prosto, Srbija je postala tim koji se nikada ne predaje, koji psihološki ne pada ni kada ima krizu u igri. I kada igra pet setova sa Ukrajinom i kada igra peti set pred 15.000 francuskih navijača u Bersiju protiv Trikolora, pa ni kada izgubi prvi set u finalu od Slovenije.

Jedan novi element je Kovač doneo kraj terena, koji odavno nismo imali - "učestvovanje" u meču. Svaki poen je proslavljao kao da još igra, dizao ekipu, hrabrio, hvalio i radovao se. I videlo se da i igračima to i te kako prija. Selektor je bio jedan od njih!
"Da se ne lažemo, svi su nas otpisali pre polufinala. Pričalo se da oni imaju boljeg libera, boljeg dizača, bolje primače, sve bolje, ali evo Srbija je pobedila", poručio je Kovač nakon utakmice sa Francuskom.

Taj dodatni motiv, da ne kažemo srpski inat, nosio je Plave i kroz finale. Sve do trona.

Dobila je Srbija selektora za duge staze. Selektora koji se odmah okitio zlatom. Naredni cilj se zna: Da se Plavi vrate na Olimpijske igre! A, tamo, ko zna, da se “pobijemo” sa svima.

Foto: cev.eu


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara