Kolona Francuza odaje počast Žaku Širaku

Francuzi su počeli da odaju počast bivšem predsedniku Žaku Širaku. Kovčeg je izložen u Palati invalida u Parizu, a mimohod bi trebalo da traje do duboko u noć.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.09.2019.

15:55

Kolona Francuza odaje počast Žaku Širaku
Ilustracija: EPA-EFE/ Christophe Petit Tesson

Širak, koji je preminuo u petak u 87. godini, biće sahranjen sutra, a do tada se očekuje da pored njegovog kovčega prodje veliki broj poštovalaca.

Već sada se na fotografijama može videti velika kolona ljudi koji čekaju da prođu pored kovčega i da se upišu u knjigu žalosti.

Od četvrtka uveče u knjigu žalosti u Jelisejskoj palati upisalo se oko 5.000m ljudi, prenosi portal Europe1.

Povorka će biti zaustavljena sutra u 07.00i, kako bi se od Širaka oprostila porodica, u prisustvu predsednika Emanuela Makrona.

Pogrebna povorka zatim će krenuti u crkvu San Sulpis, gde će biti održana memorijalna ceremonija u prisustvu tridesetak šefova država i vlada.

Širak će biti sahranjen na privatnoj ceremoniji na pariskom groblju Monparnas pored ćerke Loren, koja je preminula 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: