AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obilazio je prethodna dva dana policijske uprave u Srbiji, pa je tako posetio PU Vranje, radove na centru za vanredne situacije uovom gradu, policijsku stanicu u Trgovištu, kao i Vladičin Han.

Stefanović je tokom posete Vranju, u petak, poručio da će država nastaviti da investira u sektor bezbednosti u Pčinjskom okrugu, ali i u ekonomiju i infrastrukturne projekte.

- Nastavljamo investicije i borbu za nova radna mesta i hoćemo da to bude snažna poruka Vlade Srbije. Istovremeno borimo se za svaki segment bezbednosti naših sugrađana, jer hoćemo da osećaju da je policija tu za njih u svakom trenutku i da može da izađe na kraj sa svakim oblikom kriminala - rekao je Stefanović nakon obilaska Policijske uprave Vranje, razgovora sa policijskim službenicama i sastanka sa rukovodstvom ovog grada.

Tokom posete Policijskoj stanici Trgovište razgovarao je sa policijskim službenicima o stanju bezbednosti u ovome mestu i uslovima njihovog rada. Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da radi na unapređenju uslova kroz dalju nabavku vozila, opreme i tehnike.

Ministar je rekao da država brine i o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih istakavši da će pripadnici MUP sa novembarskom platom dobiti povećanje zarada.

Stefanović je sutradan, u subotu, obišao radove na izgradnji novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, koji bi trebalo da bude završen do 2021. godine.

- Drago mi je da radovi teku predviđenom dinamikom i da ćemo do polovine 2020. godine završiti prvu fazu radova, a da će 2021. Sektor za vanredne situacije dobiti jedan moderan objekat - rekao je ministar.

Ministar je objasnio da će Regionalni centar za vanredne situcija biti pre svega trening centar, u kome će vatrogasci kroz obuku sticati neophodna znanja i veštine, kako bi u svakom momentu bili spremni da pravovremeno odgovore i pruže pomoć građanima ovog dela Srbije.

Stefanović je zatim posetio policijsku stanicu u Vladičinom Hanu, gde je izjavio da će dalje investicije u Pčinjski okrug biti jedan od prioriteta države i da se razmatra mogućnost da se sledeće godine otpočne sa izgradnjom nove policijske i vatrogasne stanice u Vladičinom Hanu. Stefanovićje istakao da je Republika Srbija u prethodnom periodu značajno investirala u Vladičin Han.

- Uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije nezaposlenost u Vladičinom Hanu je dvostruko smanjena u prethodnom periodu i drago mi je da vidim da rukovodstvo opštine ozbiljno razmišlja o daljem radu koji će dovesti do pada nezaposlenosti - rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

'