POKS: Nikolić na grbači naroda, i dalje u vili na Dedinju 1Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Sramna i bahata odluka bivšeg predsednika Srbije, Tomislava Nikolića da na teret građana i dalje boravi u vili na Dedinju iako ne obavlja predsedničku funciju duže od dve godine i nema nikakvog osnova za to, navodi se u pisanom saopštenju Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).

– Sramno je ponašanje Nikolića, koji ne samo da nema pravnog osnova da boravi u ovoj vili od 800 kvadrata, nego i vrlo dobro zna da je taj objekat otet od strane komunista najpoznatijem lekaru pre Drugog svetskog rata, Dr Moačaninu, koji je lečio i samog kralja, a čijim potomcima država neće da vrati njegovu imovinu. Ljudima je dosta parazita i onih koji na grbači naroda uživaju u luksuzu i privilegijama, a boravak Nikolića u vili je školski primer toga, jer za njeno održavanje država izdvaja 5000 evra mesečno, za plate baštovana, spremačica, ostale posluge, kao i troškove struje vode i ostalih potrebština – izjavio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS i unuk Draže Mihailovića.

POKS navodi da su se i ranije zalagali za smanjivanje privilegija bivšim predsednicima koji po okončanju mandata i dalje imaju pravo na besplatan poslovni prostor, plaćenu sekretaricu, vozača i predsedničku platu do penzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari