Podstanari prepušteni samovolji stanodavaca: Za garsonjeru u NS potrebno 300€ VIDEO

I pored intenzivne gradnje, procenjuje se da su cene stanova za izdavanje u Novom Sadu ove godine skočile za oko 30 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.09.2019.

10:00

Podstanari prepušteni samovolji stanodavaca: Za garsonjeru u NS potrebno 300€ VIDEO
Foto: Prva TV

U proseku, za jednu garsonjeru potencionalni podstanar ove jeseni moraće da izdvoji za prvi mesec stanovanja i više od 300 evra.

Prva TV je sa studentima Filipom i Kristijanom, u susret 1. oktobru, krenuli u potragu za stanom u Novom Sadu. Ono sa čim se budući i ostali novosadski studenti susreću ove jeseni je kažu, čak i sramotno kada se uporede cene i kvalitet.

Da su cene novosadskih stanova za izdavanje gotovo drastično skočile ove godine, potvrdile su i agencije za nekretnine.

Među najjeftinijim su garsonjere do 25 kvadrata za koju sa depozitom prvog meseca stanar mora izdvojiti od 300 do 350 evra.

U Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine takođe su upoznati sa ovim trendom naglog poskupljenja stanova, ali nažalost, prema postojećoj zakonskoj regulativi, podstanari su i dalje prepušteni samovolji stanodavaca kažu.

Više u video-prilogu:
Foto: Prva TV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: