KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadinci učvrstili vodeću poziciju (FOTO)

Fudbaleri Šumadije 1903 nastavili su dobru rezultatsku seriju i danas su na Bubnju zabeležili šestu pobedu u ovoj sezoni protiv Rasa iz Novog Pazara (1:0), tako da posle sedmog kola vode na tabeli bez poraza. Iznenađenje je priredila Vodojaža koja je golovima Nedeljkovića pobedila u Gruži (2:0).

Fudbaleri Šumadije 1903 pobedom obezbedili prednost od tri boda u odnosu na Gružane

Kragujevački zonaši imali su uspešan vikend i osvojili važne bodove. Dosta teže nego što se očekivalo podmlađeni tim trenera Željka Vasića „minimalcem“ je zabeležio pobedu u susretu sa Rasom, zahvaljujući pogotku najboljeg strelca Šumadinaca Miloša Đorđeviča, iako su gosti u drugom poluvremenu ostali sa igračem manje.

Fudbaleri Šumadije 1903 još jednom su potvrdili da bolje igraju protiv jačih ekipa. Oni su u prethodnom susretu na Bubnju deklasirali Omladinca iz Novog Sela sa 5:0, a danas su se dosta mučili, iako su se trudili, protiv skromne, ali iskusnije ekipe Rasa. Izostale su brze akcije i tečna pas igra, koja je krasila zonaša sa Bubnja na prethodnim utakmicama.

Prvi su pripretili gosti u 12 minutu, kada je Nikolić sa desne strane loptu poslao pored druge stative. Prvu priliku za vođstvo zonaša sa Bubnja propustio je Božović u 26. minutu. Posle slobodnog udarca sa leve strane, Đorđević je glavom prosledio loptu do beka Šumadije 1903, koji je sa ivice peterca šutirao pored gola. Nekoliko minuta kasnije zamalo je bio neprecizan i krilni napadač Matović sa 16 metara.

Ipak u finišu utakmice zatresla se mreža iskusnog golmana gostiju Glukčevića. Na ubačenu loptu sa desne strane dobro je reagovao najbolji strelac Šumadije 1903 Đorđević i u 43. minutu zatresao mrežu, postigavši svoj osmi pogodak u ovoj sezoni na sedam utakmica.

Miloš Đorđević postigao pobedonosni pogodak za zonaša sa Bubnja

Posle odmora očekivalo se da domaći tim krene ofanzivnije i postigne još neki pogodak. Međutim, mladićima u crnim dresovima nije išlo, pa i kada su ostali sa igračem više i u igru ušao i iskusni Ljubo Nenadić.

Naime, u 53. minutu napadač Rasa Radanović, od koga se očekivalo više, dobio je drugi žuti karton i morao je pre vremena u svlačionicu, što je donekle olakšalo posao domaćinu čiji igrači su na njega pazili sa posebnom pažnjom.

Igrači Šumadije dobro su čuvali napadača Rasa Radanovića (9), koji je posle odmora
isključen

Igrači Šumadije 1903 pokušavali su da iskoriste višak igrača na terenu, ali je odbrana Pazaraca dobro reagovala.

U 63. minutu Stefanović je iz povoljne prilike plasirao loptu u ruke golmana gostiju. Dva minuta kasnije Đorđević je iz okreta levom nogom loptu poslao preko gola. Na drugoj strani uzvratio je Avdović sa 16 metara, ali je zamalo bio neprecizan.

Do kraja utakmice viđena su svega još dva udarca na gol, po jedan na obe strane. Rezervista Riznić je se leve strane pogodio spoljni deo mreže, a na  drugoj strani Nikolić je iz prekida šutirao pored stative.

Tako su fudbaleri iz Novog Pazara i sa igračem manje izbegli ubedljiviji poraz na Bubnju, ali ne njihovom dobrom igrom, već više zbog nedovoljno agresivne i efikasne igre domaćeg tima.

Ekipa Rasa i sa deset igrača odolevala je napadima zonaša sa Bubnja i pretrpela
minimalni poraz

ŠUMADIJA 1903 – RAS (Novi Pazar) 1:0 (1:0)

Stadion: Bubanj
Gledalaca: 50.
Sudija: Lazar Vukmirović (Kraljevo).
Pomoćnici: Stefan Lazović, Milica Stevanović (oboje iz Kraljeva).
Strelac: Đorđević u 43. minutu.
Žuti kartoni: Stefanović (Šumadija 1903), Nikolić (Ras).
Crveni karton: Radanović u 53. minutu (Ras).

ŠUMADIJA 1903: Radosavljević, Marković (od 58. Riznić), Božović, Vranić, Janković, Kočanović, Stefanović, Šapić, Savić (od 73. Rejman), Đorđević, Matović (od 52. Nenadić).

RAS: Glukčević, Nikolić (od 80. Vulović), Jovićević (od 69. Omerović), Džamić, Redžović, Avdović, E. Osmanović, S. Osmanović, Radanović, Nikolić (od 63. Mumunović), Softić.

U narednom kolu Šumadija 1903 je gost Goča iz Vrnjačke Banje, a Ras dočekuje Zvečan.

Nedeljković doneo bodove Grošničanima u Gruži

Nikola Nedeljković sa dva pogotka obezbedio je važne bodove Grošničanima u Gruži

Drugi kragujevački zonaš Vodojaža danas je iznenadio ekipu Gruže i pobedio sa 2:0. Grošničani su tako prekinuli negativnu seriju i osvojili tri važna boda posle četiri utakmice bez pobede. Izvanrednim pogotkom Nedeljkovića sa oko 30 metara izabranici trenera Dušana Matića došli su u vođstvo od 1:0 u 18. minutu, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 31. minutu Gruža je propustila šansu da izjednači sa bele tačke, jer je udarac Veljovića odbranio golman Živak.

Zbog dve javne opomene u 42. minutu isključen je domaći igrač Stevanović, što je olakšalo posao Grošničanima, koji su u finišu utakmice ostali bez kapitena Vukovića, takođe zbog drugog žutog kartona.

Odluku o pobedniku potvrdio je Nedeljković svojim drugim pogotkom u 87. minutu i postavio konačan rezultat 2:0 za Vodojažu.

Ovom pobedom Grošničani su uvećali bodovni saldo na deset bodova, ali su „pomogli“ i Šumadiji 1903 na prvom mestu da poveća prednost u odnosu na  Gružu na tri boda.

Sve ostale utakmice 7. kola Šumadijsko-raške zone odigraće se sutra. Korićani dočekuju ekipu Novog Pazara 1928 od 15 časova, a Budućnost u Resniku tim Radnika iz Ušća.

U ostalim susretima sastaju se: Šumadija (Toponica) – Polet (Ratina), Apolon 2018 – Goč, Zvečan – Real (Podunavci), Bane – Omladinac (Novo Selo).

U narednom kolu Vodojaža dočekuje Apolon 2018.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!