Sreda, 17.11.2004.

22:36

Priprema se Goli otok za turiste

Hrvatska planira da otvori najozloglašeniji zatvor, Goli otok, za turiste bi da osete život političkih zatvorenika.

Izvor: Beta

Default images

To podrazumeva fizički rad, pokvarenu hranu i noći provedene u samici. Ovaj plan dobio je podršku pojedinih lokalnih zvaničnika, pa čak i bivših zatvorenika, koji su ponudili da rade kao turistički vodiči, dok gradska vlast treba da donese konačnu odluku.

"Ako želite da iskusite torture koje su pretrpeli politički zatvorenici... samo izvolite", rekao je Josip Modrić, arhitekta koji promoviše ovaj projekat. Modrić vidi turiste u uniformama zatvorenika, kako tucaju kamen macolama i velike gromade nose na leđima do kamenoloma oko nekadašnjeg zatvora.

Konačna odluka očekuje se za nekoliko sedmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: