Bombom na producentsku kuću, vlasnici veruju da su greškom bili žrtve (FOTO / VIDEO)

S. VIDAČKOVIĆ

28. 09. 2019. u 13:17

Eksplozivna naprava na Studio "FM plej" u Beogradu. Roganović i Miletić: Ovo je greška, niko nam nije pretio

Бомбом на продуцентску кућу, власници верују да су грешком били жртве (ФОТО / ВИДЕО)

Miloš Roganović i Filip Miletić ispred razlupanih ulaznih vrata Foto D. Milovanović

NEPOZNATA osoba bacila je bombu na prostorije producentske kuće "FM plej", vlasnika Miloša Roganovića i Filipa Miletića u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Srećom, u incidentu u Ulici vajara Živojina Lukića niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Ceo inventar u studiju je uništen, a muzičari su ostali bez kompjutera, zvučnika, monitora, muzičkih karti...

Kako su, za "Novosti", ispričali Roganović i Miletić, konobari iz obližnjeg kafića pozvali su ih u subotu ujutro i obavestili ih da im je neko razbio staklo na studiju. Kada su došli, videli su osigurač od "kašikare" među srčom na podu ispred vrata i odmah su pozvali policiju. Inspektori su ubrzo stigli i potvrdili sumnje da je u noći između petka i subote u njihov studio bačena bomba.

- U prvi mah, kada smo videli da nam je staklo na ulazu razbijeno, pomislili smo da je neko hteo da nas opljačka - kažu Roganović i Miletić. - Mučili smo se jer nismo mogli da otključamo vrata, kada smo ugledali osigurač eksplozivne naprave na betonu. Pozvali smo policiju, koja je ustanovila da nam je neko bacio bombu na lokal.

Muzičari, koji su se proslavili praveći hitove za Severinu, Seku Aleksić, Nedu Ukraden i mnoge druge, navode da im niko nije pretio i veruju da je u pitanju greška.

- Najvažnije je da niko nije povređen, ali je napravljena velika šteta. Gotovo cela oprema nam je uništena. Policija je obavila svoj posao, mi ne želimo da nagađamo jer verujemo nadležnima - kažu producenti. - Niko nam nije pretio, verujemo da je u pitanju greška. Ove stvari obično imaju veze sa kriminalom, nas dvojica nismo iz te priče, niti imamo ikakav kontakt sa takvim ljudima. Ne želimo da se naša imena povezuju sa ovakvim incidentima.

Roganović i Miletić strahuju za projekte koje rade pomoću kompjutera, te se nadaju da je muzika ostala sačuvana na hard-diskovima.



Foto D. Milovanović



"ASPIRINCI" I "MINISTARKE"

FILIP Miletić i Miloš Roganović su 2007. godine počeli da se bave muzikom, a postali su poznati posle pesme "Aspirin", koju su napisali za Seku Aleksić, po kojoj su i dobili nadimak - "aspirinci". Tokom 2013. osnovali su bend "Ministarke", u kojem se proslavila Edita Aradinović, koja je, međutim, posle napuštanja grupe sa njima prekinula kontakt.


Foto D. Milovanović

















Foto D. Milovanović












Foto D. Milovanović




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije