NAJAVA DANA (subota, 28. septembar): Primorska na Partizanovom putu… Zidan s Realom na Atletiko Madrid, pa sve po redu

Vreme čitanja: 6min | sub. 28.09.19. | 08:07

Pogledajte šta nam najuzbudljivije na igrački meni servira sportska subota

PRIMORSKA – PARTIZAN, 17.00
(Košarka, ABA Superkup)

Novi član ABA lige, famozna Primorska iznenadila je Crvenu zvezdu eliminacijom s takmičenja pri konačnih 82:88. Na Partizanu je sada da ih iskuša, odnosno izbori se za finale. Inače, Parni valjak Andree Trinkijerija uoči ovoga meča dobio je Mega Bekaks sa 86:73. Sudeći po pokazanom protiv Zvezde, Primorska će Beograđanima biti dostojan rival, koji će pokušati da blokira ambicije našeg tima. Ipak, ne treba strahovati, jer ako proradi PejdžBirčevićTomas i ostali kao što je to bio slučaj protiv Mege, glavobolje zbog Partizana neće biti.   

Izabrane vesti

JUVENTUS – SPAL, 15.00
(Fudbal, Italija 1)

SPAL je očajan u gostima. To nije šansa, već zicer za  Kristijana Ronalda i družunu da što pre slomljenim otporom, verovatno kroz pokušaj proboja bunkera gostiju dođu do vođstva. Inače, SPAL je izgubio četiri od pet poslednjih utakmica, pa domaćin u Torinu svakako neće propustiti šansu da im se osveti za poraz iz aprila. Sudeći po poslednjim rezultatima gostujućeg tima, ne bi trebalo da iznenade ni nešto jača tipovanja u smislu broja potencijano postignutih golova na susretu.

DORTMUND – VERDER, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Iznenadio nas je Dortmud izgubljenom utakmicom od Union Berlina, zatim je usledilo 4+ iskupljenje protiv Aspirindžija, pa X sa Ajntrahtom. Sve u svemu, pet vezanih 4+ utakmica Dortmunda je za nama, a sada je na redu Verder koji nema naročite rezultate u poslednje vreme, ali ima hrpu povređenih igrača, plus statistiku koja potvrđuje da ni ovaj klub nije imun na visoke ishode. Pitanje je da li će za goste igrati Miloš Veljković, s tim što će Dortmund svakako pokušati Verderu da se osveti za februarski poraz, doduše u penal seriji koji je presekao njihove nade u Kupu Nemačke.

LOK. MOSKVA – ZENIT, 18.00
(Fudbal, Rusija 1)

Zenit kao lider ruskog fudbala, odnosno tim čelične odbrane koja je do sada primila svega četiri gola neće Lokomotivi lagano dopustiti sa se u 11. kolu poravna s njima po broju bodova. Tradicija međutim Lokomotivi daje prednost, a poslednji julski rezultat od 2:3 za ovaj klub i pravo da u Moskvi insistira baš na tome. Posle nokauta iz Kupa Rusije i to nakon penal serije s neupredivo slabijom, drugoligaškom Baltikom, veliko je pitanje koliko su igrači Lokomotive psihički pali, odnosno može li tu slabost da iskoristi Zenit.

HOFENHAJM – M’GLADBAH, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Austrijanci su lepo preslišali Menhengladbah, odnosno ošamutili ga s 0:4 protiv Volfsbergera u prvom kolu Lige Evrope. Ne mari, jer tim se posle toga trgao pa u Bundesligi slavio protiv Fortune. Hofenhajm nema pobedu u minula tri kola, a istorija para kaže da na njih od marta prošle godine dolazi X. Pri tom, dva puta je na njih došlo GG4+, a samo se u decembru prošle godine igralo bez golova. Dakle, nateznja će najverovatnije i sada biti, pa favorita nije umesno, niti poželjno izdvajati.

RB LAJPCIG – ŠALKE, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

RB Lajpcig gazi, ali ni Šalke nije naivan. Samo tri gola do sada je primio domaćin, dok gosti imaju tek pet u skoru, što svakako obećava tvrd meč, nezgodan za napade oba sastava. To ukazuje na verovatno malo golova, što inače stoji u opisu poslednja dva susreta ovoga para. Pošto je RB Lajpcig u prvom kolu Lige šampiona dobio Benfiku sa 1:2, jasno je da će domaćin biti nošen tim zanosom i na ovom susretu.

ŠEFILD JUN. – LIVERPUL, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Teško da iko može mirne duše Liverpulu da zapreti, iako je to u Ligi šapiona učinio Naoli sa 2:0. Besprekoran učinak, surova odbrana i sve što uz to ide namerila se u goste timu koji je do sada primio samo gol više. Dakle, svi uslovi za krut meč su tu, uz apostrofirano osrednji učinak domaćeg Šefild junajteda koji se zaista ne sramoti nakon promocije iz Čempionšipa u Premijer ligu.

EVERTON – MAN. SITI, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Bez bojazni po Mančester Siti... Tako kaže tabela, pa i statistika koja pobedu domaćina ove utakmice ne vidi još od januara 2017. godine. Inače, Mančester je u proteklom kolu protiv Votforda bio ne raspucan, već susrov s pobedom od 8:0. Zato u treba očekivati ofanzivu Gvardiolinog sastava, verovatno dosta golova i velike muke za Everton koji je izgzbio tri od poslednjih pet utakmica Premijer lige.  

BORDO – PSŽ, 17.30
(Fudbal, Francuska 1)

Francuski prvak, predvođen Nejmarom svakako kreće na pun plen pritiv Bordoa. Ima tu međutim dosta upitnika po pitanju zdravstvenog biltena koji kaže da Drogbe sigurno nema, možda i Kavanija, Ikardija, te Mbepea... Uprkos toga PSŽ je favorit, jer Bordo iako popravljen definitivno ne uživa ulogu favorita pred timom koji će zaigrati besno zbog poraza u prošlom kolu Lige 1. Šta im drugo preostaje, jer pobeda od 3:0 nad Real Madridom u Ligi šampiona definitivno potvrđuju da Parižani mogu kag god i ma gde da zaprete.

TOTENHEM – SAUTEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

To što je Pevcima u FA kupu priredio niželigaški Kolčester zove se bruka, sramota, odnosno poniženje. Premijerligaški sastav je tek u penal seriji pao i iznenadio sve kladioce kojima je, potpuno jasno visoka pobeda ovog tima opravdano zvučala kao sigurica. Igrali su oni i 2:2 sa Olimpijakosom u poslednje vreme u okviru LŠ, što je kriza koju Sautempton pokušava da iskoristi uprkos poraza od Bornmuta u prošlom kolu. Inače, Sautempton je u martu bio bolji od Totenhema sa 2:1, pa ostaje da se vidi da li su se Pevci sabrali, uz šta u kladilačkom smislu valja naglasiti da je GG igra, samo jednom bez dodatne 3+ znaka na njih dolazila na proteklih sedam viđanja.  

ATL. MADRID – REAL MADRID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Iako je prošlog leta promenio polovinu tima, Atletiko je mimo svih očekivanja dobro ušao u sezonu i jedini u ligi nanizao tri pobede na startu. Za razliku od Atletika, Real je ušao u sezonu slabije, imao samo jednu pobedu u prva tri meča i kikseve protiv Valjadolida i Viljareala, a onda je Zidan počeo da sklapa mozaik. Karim Benzema se po ko zna koji put ukazao kao spasilac Merengesa. Pojačanja poput Azara i Jovića još nisu uklopljena u celinu, a to je ono što je trenutno najveći problem Zidanovog tima. Inače, do februara meseca, donosno Realovih 1:3, na ovom paru imali smo tri uzastopna X ishoda. Sudeći po trenutnoj situaciji inenađenje bi bilo ako na ovom meču dođe do nešto većeg broja golova.

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN, 15.00
(Fudbal, Srbija 1)

Trener Partizana Savo Milošević na ovom duelu može da računa na oporavljenog Bibrasa Natha. Oba tima zabeležila su po tri pobede, uz dva remija, s tim što valja znati da je poslednji nerešen ishod, maja ove godine, bio poput trijumfa za crno-bele. Naime, konačnih 1:1 ih je odvelo u finale Kupa Srbije, kasnije osvojeno na terenu Crvene zvezde. Parni valjak je dao makar po gol na poslednjih sedam prvenstvenih gostovanja, dok je Radnički samo jednom na prethodnih 29 ligaških domaćinstava propustio priliku da zatrese tuđu mrežu. Videćemo kako će se prema ovom duelu postaviti Milorad Kosanović, budući da je samo Vojvodina od početka superligaške sezone sa Čaira odnela bodove.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA, 19.00
(Fudbal, Srbija 1)

Na Marakani, Zvezda Vladana Milojevića je ta koja diktira tempo, pa Šapčane svakako očekuju surovi uslovi, bez naročito izglednih šansi po kojima bi iz ovoga kola mogli da izvuku nešto. Ove jeseni Mačva je u velikoj krizi igre i rezultata. Tim koji odskora, u drugom mandatu vodi Dragan Aničić osvojio je samo tri boda u dosadašnjem delu prvenstva što in nominuje za trenutno glavnog je kandidata za ispadanje. Dakle, Zvezdi nije moglo lakši rival da se namesti na zicer uoči utakmice s Olimpijakosom.

GALATASARAJ – FENERBAHČE, 19.00
(Fudbal, Turska 1)

Fenerbahče je već godinama u zapećku. Da bi se to sredilo, ekipa je pojačana zvučnim imenima poput Maksa Kruzea i Luiz Gustava, te Adila Ramija i veterana Emrea Belezoglua. Galata je u prošlom kolu proćerdala pobedu protiv Malatije tako što je gol primila u 89. minutu. Prilikom prethodnog kiksa, u meču s Konjom, aktuelni prvak je bodove ispustio u sudijskoj nadoknadi. Prednost Galatasaraja trebalo bi da bude domaći teren, ali treba imati na umu da Fener prvenstveni derbi nije izgubio punih pet godina. Doduše, četiri prethodna završena su bez pobednika. Na ta četiri susreta postignuto je svega šest pogodaka.

MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND

FOTO: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara