Nole je OK, igra i dublove

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.19. | 08:04

U Tokiju će mu partner biti Krajinović

Povreda levog ramena je, barem po onome što dolazi u javnost iz štaba prvog reketa sveta, sanirana.

Novak Đoković je juče stigao u Tokio gde naredne sedmice igra, prvi put u karijeri na tamošnjem turniru ATP 500 kategorije (tvrda podloga, nagradni fond 1,89 miliona dolara). A da je sve OK sa problemom koji mu se javio tokom dela sezona na betonskim terenima Severne Amerike, zaključno sa US Openom, ukazuje i podatak da će osim singla u prestonici Japana, Beograđanin igrati i dubl. A partner će mu biti Filip Krajinović.

Izabrane vesti

Protivnik u prvom kolu singla će mu biti igrač koji se probije kroz kvalifikacije. Krajinović turrnir otvara duelom sa Moldavcem Raduom Albotom, dok će se Miomir Kecmanović odmeriti sa vršnjakom iz Kanade, Denisom Šapovalovim.

Đoković je prvi put u karijeri odbarao ovo takmičenje pošto će se na tim terenima igrati i olimpijski turnir iduće godine u Tokiju, te će mu ovo služiti kao dobra baza za upoznavanje uslova tamošnjih. Takođe, Novaku sledi teška borba za ostanak na prvoj poziciji svetske ATP liste gde mu opasno preti Rafael Nadal. Španac će ipak pružiti sportsku šansu našem tensieru pošto se zbog venčanja neće takmičiti sve do mastersa u Parizu, što znači da će nakon toga igrati još samo završni masters sezone. 

Trenutna situacija na svetskoj lestvici je sledeća: Đoković ima 9.865 poena, a Nadal 9.225, s tim što do kraja sezone Srbin brani 2.600 peona, a Španac niti jedan. 

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara