ZAMENA CEVOVODA U NOVOM SADU: Cevi pre roka, mlaz dobar

Lj. Preradović

28. 09. 2019. u 06:28

Za manje od dve nedelje, JKP "Vodovod i kanalizacija" završio zamenu dela mreže. Iduća investicija čišćenje dovodnika sirove vode sa "Petrovaradinske ade"

ЗАМЕНА ЦЕВОВОДА У НОВОМ САДУ: Цеви пре рока, млаз добар

Zamena starih i postavljanje novih cevi, Foto JKP "Vodovod i kanalizacija"

RADOVI na zameni cevovoda koji povezuje staru filter-stanicu sa rezervoarom pitke vode "Štrand", odnosno tehnološkom pumpnom stanicom, iako su bili vrlo kompleksni, budući da se cevovod nalazi u tunelu širine svega 1,1 metar i ima prostornu krivinu, završeni su pre planiranog roka od dve nedelje.

Pročitajte još: Stiže voda i u Brankovinu

U JKP "Vodovod i kanalizacija" podsećaju da cevovod DN 800 datira iz 1963. godine i da je njegova zamena bila neophodna jer se za poslednje tri godine desilo nekoliko havarija. Ovim radovima, kako ističu u "Vodovodu", izbegnuta je opasnost od pucanja cevovoda, što bi dovelo do potpunog prekida u vodosnabdevanju minimum 30 dana i izazvalo posledice u gradu i prigradskim naseljima.

- Ujedno, postavljanjem nove cevi od nerđajućeg čelika osiguran je stabilniji sistem vodosnabdevanja u budućnosti, a stara pumpna stanica "Štrand", koja nije u funkciji već četiri godine, postaje zlatna rezerva u distributivnom sistemu - predočavaju u "Vodovodu".

JKP "Vodovod i kanalizacija" zahvaljuje svim korisnicima na razumevanju zbog slabijeg pritiska i povremenog nestanka vode koji su bili prouzrokovani neophodnim radovima.

Još jednom apeluju na skupštine stanara da provere u svojim zgradama da li imaju hidropak i, ako ga nemaju, da ga ugrade, kako bi obezbedili dovoljan pritisak vode na višim spratovima. Takođe, svi predstavnici skupština stanara mogu da se prijave na mejling listu JKP "Vodovod i kanalizacija", kako bi pravovremeno dobijali informacije o radovima i havarijama i blagovremeno mogli da obaveste stanare.

Foto JKP "Vodovod i kanalizacija"

Do kraja godine, "Vodovod i kanalizacija" planira još kapitalnih investicija, koje su deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodnih radi budućeg redovnog vodosnabdevanja. Najznačajnija je čišćenje dovodnika sirove vode sa izvorišta "Petrovaradinska ada", dužine kilometar, što će obezbediti stabilnije vodosnabdevanje.

TELEFON KONTAKT-CENTRA

SVI koji žele da svakodnevno od JKP "Vodovod i kanalizacija" dobijaju servisne informacije, mogu da pozovu kontakt-centar na broj 0800 333 021 i ostave svoju elektronsku adresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije