Srpski zid i nezadrživi Atanasijević odveli u finale

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.09.19. | 23:45

Korektor doneo 27 poena uz sjajnu realizaciju

Krenuli su Francuzi po finale, ali su usred Bersija udarili u – srpski zid! Plavi odbojkaši su sa 3:2 izborili veliku pobedu i boriće se sa Slovenijom za evropsku titulu, međutim, brujaće se do tog meča o sjajnoj igri Srbije.

Kada se podvuče crte, kada se rezimira viđeno, ali i kada se pogleda statistika, jasno je da je Srbija bukvalno izblokirala Francusku. U tih petova puleni selektora Slobodana Kovača imali su deset poena više od rivala iz bloka – 16:6.

Izabrane vesti

Marko Podraščanin je sa četiri bloka bio najbolji na terenu u tom segmentu igre, a po tri poena dodali su i Nikola Jovović, Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević, dok je dva doneo Srećko Lisinac.

ČUDO U PARIZU, SRBIJA U FINALU! Ponovo pevamo - čuvaj se svete Plave čete

Uloga igrača utakmice, ipak, pripada neverovatnom Aleksandru Atanasijeviću. Korektoru kakvog Srbija nije imala od Ivana Miljkovića. Uvek najbolji kada je najpotrebnije, uvek ruke zategnute kao struna. Doneo je Srbiji 27 poena u ovom dramatičnom meču, uz sjajnu realizaciju od 67 odsto. Najbliži mu je bio Uroš Kovačević sa 18 poena, dok je Srećko Lisinac završio na 10.

Sledi dan odmora, a onda veliko finale. Ko bi rekao da će tamo biti Slovenija...

Foto: cev.eu


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara