Odbojkaši Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva pošto su u polufinalnom susretu pobedili Francusku sa 3:2 u setovima.
Odbojkaši Srbije su do finala i obezbeđene medalje na Evropskom prvenstvu došli posle dva i po sata igre.
 
Meč su bolje otvorili Francuzi, koji su dobili prvi set sa 25:23. Izabranici Slobodana Kovača su se vratili u drugom setu, koji su uzeli sa 25:23. Ekspresno su došli reprezentativci Srbije i do 2:1 u vođstvu, pošto su treći set uzeli sa 25:21.
 
I kada se očekivalo da će Podraščanin, Atanasijević, Kovačević, Jovović i ekipa u Bersiju doneti još jedno slavlje Srbiji, plasirajući se u finale, Francuzi su ponovo podigli kvalitet igre i odložili slavlje na kratko. Sve vreme su imali odlično podršku sa tribina i u četvrtom setu se vraćaju u igru, dobijajući Srbiju sa 25:17.
 
U taj-brejku Srbija je krenula silovito, napravili su odmah na startu seriju od pet osvojenih poena. Čuvali su razliku reprezentativci Srbije, Francuzi su uspeli da se približe na 9:5, ali to je bilo najviše što su mogli da urade.
 
Imala je Srbija sedam meč lopti, te su izabranici Slobodana Kovača mogli mirno da privedu utakmicu kraju, pobeđujući u petom setu sa 15:7
 
Srbija će se za evropski tron boriti protiv Slovenije, koja je u prvom polufinalnom susretu pobedila Poljsku.
 
Meč za zlatnu medalju i pehar igra se u nedelju, sa početkom u 17.30 časova.
  • bora

    28.09.2019 13:15
    igra tehnicara
    Igra Jovovica u petom setu za udzbenike.
  • Sremac

    28.09.2019 11:05
    @Savamala
    Idi druže bilo gde u taj razvijeni svet, digni hipotekarni kredit i kupi stan, nemoj ga vraćati i čekaj da vidiš šta će se desiti.
    Dokle se bre pravimo blesavi?

    Čestitke na sjajnog igri i svaka čast ekipi i treneru.
  • IZNOGUD

    28.09.2019 09:36
    Ne znam koji bilmezi daju negativan komentar na sjajnu pobedu odbojkasa. Baš glupo i jadno. Svaka čast momcima. Sada vidimo da je naš fudbal ,na koji se baca gomila novca, nikakav u odnosu na odbojku, vaterpolo i sl....
    Ajmo bilmezi....delite negativne..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).