Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Ukoliko eksperiment koji je počeo danas uspe, Fejsbuk više NIKAD NEĆE BITI ISTI

Ukoliko eksperiment koji je počeo danas uspe, Fejsbuk više NIKAD NEĆE BITI ISTI

Sledeći primer Instagrama, i Fejsbuk je od danas počeo da sakriva lajkove i reakcije na objavama, kao i broj pregleda nekog videa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
fejsbuk Foto: Profimedia / RAS Srbija
fejsbuk

Australija je prva zemlja u kojoj će biti dostupne izmene. Kompanija je reagovala nakon što su stručnjaci zamentalno zdravlje procenili da opcija lakovanja može da izazove veliki stres kod korisnika.

Vlasnici naloga će i dalje moći da vide koliko su lajkova dobili, ali njihovi prijatelji i ostali korisnici neće, baš kao što je slučaj sa Instagramom.

- Dobili smo zaista pozitivne reakcije od stručnjaka za mentalno zdravlje i i organizacija z aborbu protiv nasilja. Samo treba maknuti brojeve iz ove jednačine i tada se ljudi usmeravaju na kvalitet sadržaja, a ne na broj lajkova koji će skupiti - rekla je Mija Garlik, direktorka australijskog sedišta Fejsbuka.

Pročitajte još

Ovaj potez je usledio samo nekoliko meseci nakon što je Instagram počeo da sakriva lajkove u Australiji i Kanadi u želi da stvori "pozitivno okruženje bez pritiska". Ukoliko potez bude uspešan, promene će proširiti i na ostatak sveta.