Vesti

0

Sindikat Sloga u Kragujevcu: Staviti van snage otkaz predsedniku Sloge u Zavodu

Autor: JU

Izvor: Beta

Sindikat Sloga u Kragujevcu: Staviti van snage otkaz predsedniku Sloge u Zavodu

Izvor: Foto: pixabay

Od direktora ZZZR-a se traži i da se Eriću ne prekida radni staž i uplate svi doprinosi po zakonu.

Glavni odbor "Sloge" traži i povlačenje privatne krivične tužbe protiv Erića za navodno neovlašćeno prisluškivanje i snimanje.

Nakon vraćanja Nikole Erića na posao, sindikat "Sloga" će, kako se navodi u odluci, da povuče sve akte preduzete protiv ZZZR-a, među kojima i krivičnu prijavu protiv direktora Antonia Dimitrovskog.

Na jučerašnjoj sednici GO "Sloga" razmatrana je situacija da, uprkos najavi direktora od 12. septembra, Erić nije vraćen na posao.

Očekivalo se da na sastanku sindikata sa direktorom ZZZR-a i advokatima 20. septembra bude postignut tehnički dogovor oko povratka Erića na posao i o povlačenju tužbi sa obe strane.

Umesto toga, direktor je povlačenje otkaza uslovio izvinjenjem predsednika Sindikata "Sloga" Željka Veselinovića i otpuštenog sindikalca "Sloge" Nikole Erića.

Erić je letos bio jedan od vođa protesta zaposlenih u ZZZR-u zbog pokrenutog, a kasnije i obustavljenog postupka likvidacije ZZZR-a. Početkom septembra je dobio otkaz zbog "kršenja etičkog kodeksa", jer je, navodno, emitovao na društvenim mrežama snimak sastanka sa direktorom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR