Capital.ba

Podrška EBRD-a projektima iz turizma i obnovljivih izvora energije u RS

27.09.2019. / 13:28

BANJA LUKA, Podrška Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini bila je značajna u infrastrukturnim projektima u privrednom sektoru, u saradnji sa investitorima, a u budućem periodu iskazan je interes za saradnjom u oblasti turizma, te u energetskom sektoru po pitanju projekata iz obnovljivih izvora energije.

ebrd

Rečeno je ovo na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa novoimenovanom direktoricom EBRD u BiH Manuelom Naessl.

Dosadašnja saradnja sa EBRD-om u BiH ocijenjena je uspješnom i korektnom i istaknuto je opredjeljenje da se tako nastavi i u budućnosti, saopšteno je izvlade RS.

Takođe, razgovarano je i o podršci na unapređenju poslovne klime, kao i ekspertskoj podršci po pitanju preuzimanja dobrih parksi i iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, a koje su pružali stručnjaci EBRD-a u Srbiji. Fena

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Podrška EBRD-a projektima iz turizma i obnovljivih izvora energije u RS

    1. Buraz

      Ovo isto i apsolutno identicno za energetski sektor i obnovljive izvore energije EBRD je izjavio sa predstavnicima vlasti u RS prije najmanje 7 godina, i tom prilikom postavio jasna pravila.
      Medjutim, zbog izrazito izrazene korupcije i spekulacija u tom sektoru, EBRD se nikada ozbiljnije nije angazovao, sto je rezultiralo da je najveci broj projekata ostao nerealizovan. Isto ce biti i sada.
      O tim uslovima EBRD-a niko u vlasti ne govori, da se ne bi otkrilo da su oni jedini krivci sto nije doslo do realizacije tih investicija, osim nekoliko projekata koji su finansirani novcem sumnjivog porijekla, i u RS izradjeni s brda-s dola.
      I onda se zalimo sto nema investicija, posebno onih stranih.
      Za investicije, i ozbiljnu finansisku podrsku EBRD-a potrebna je ekonomska i prije svega politicka stabilnost i sigurnost ulaganja, sto entitet RS nije nikada napravio, niti ce ukoliko se ovako nastavi.
      Drugim rijecima, sami smo krivi.