Trampova administracija "skresala" cifru: Sledeće godine može samo 18.000

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila da planira da dopusti naseljavanje samo 18.000 izbeglica u SAD u 2020. godini.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

07:58

Trampova administracija
Maja Hitij/Staff/Getty images

To je najmanji broj u istoriji modernog izbegličkog programa.

Taj potez, koji je ocenjem kao kršenje humanitarnih obaveza države, obrazložen je preusmeravanjem fokusa na obradu već postojećih nekoliko stotina hiljada zahteva za azilom u SAD.

Najviše tih zahteva, kako prenosi Rojters, dolazi od migranata iz Srednje Amerike - Hondurasa, Salvadora i Gvatemale, ali i iz Iraka.

U isto vreme Donald Tramp izdao je izvršnu naredbu da njegova administracija traži dopuštenje državnih i lokalnih vlasti za ponovno naseljavanje izbeglica u njihove zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: