OSTVARENJE O UNUCI JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: Mučena u zloglasnoj sekti pa završila u filmu!
Foto: Profimedia

EPILOG

OSTVARENJE O UNUCI JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: Mučena u zloglasnoj sekti pa završila u filmu!

Pop kultura -

Ona je držana bukvalno kao robinja, a čak je bila i izgladnjivana, te joj je bilo dozvoljeno da unese svega 500 kalorija dnevno

Poslednjih godina mnogo se pisalo o Indiji Oksenberg, ćerki američke glumice Katarine Oksenberg i unuci princeze Jelisavete Karađorđević, koja je bila žrtva sekte Neksijum, a sada je o tome snimljen i film.

U Americi je, naime, predstavljeno TV ostvarenje „NXIVM sekta: Noćna mora majke“, rađeno po Katarininoj knjizi „Zatočena“, o agoniji koju je Indija preživela. Ona je, kako prenosi Foks njuz, držana bukvalno kao robinja, a čak je bila i izgladnjivana, te joj je bilo dozvoljeno da unese svega 500 kalorija dnevno.

Zbog lošeg načina života u tom „tajnom sestrinstvu“, u kome je bila čak sedam godina, Indiji je počela da opada kosa, drastično je smršala, nije imala menstruaciju godinu dana. Porodica nikako nije mogla da je urazumi, a Indija nije želela da razgovara s majkom veoma dugo, sve do početka ove godine.

foto: AP / Mary Altaffer

Osnivač sekte Kit Ranijer optužen je za trgovinu ljudima, kao i njegova desna ruka, glumica Alison Mek iz serije „Smolvil“. Oboma preti 40 godina robije, a kazna će im biti izrečena u oktobru. Njih dvoje bili su i u ljubavnoj vezi, a u Meksiku su se krili otkad je jedna od njihovih žrtava ispričala šta se dešava u tom kultu. Ranijer je držao „robove“, među kojima je Mekova bila glavna, i ona je bila zadužena za regrutaciju devojaka koje bi sa njim stupale u intimne odnose, piše Mondo.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

U optužnici za trafiking navodi se da je Mekova inicirala i nadgledala žigosanje intimnih delova tela devojaka, koje je zatim terala na odnose sa osnivačem sekte. Mekova je i ucenjivala žrtve tako što bi ih primorala da poziraju gole, a zatim im pretila da će te slike objaviti. Glumica je izgladnjivala žene koje su bile u njenoj nadležnosti i držala ih u režimu „konstantne spremnosti“ - morale su da joj budu na raspolaganju u svako doba dana i noći, što ih je činilo umornim i dezorijentisanim.

Podsetimo, ranije je Frenk Parlato, prijatelj porodice Oksenberg, otkrio za Kurir da je Indija pronašla novi put.

- Ona je srećna, što znači da je potpuno izvan kulta. Indija je prelepa, inteligentna i ljubazna mlada dama pred kojom je divna budućnost. Ona je vrhunski kuvar i može da ostavi veliki pečat u kulinarskom svetu - rekao je Frenk.

Jelisaveta odahnula KATARINA I JA VRATILE SMO INDIJU NA PRAVI PUT

Početkom godine Jelisaveta Karađorđević otkrila je za Kurir da je njena unuka spasena.

- Nije nam bilo lako... Indija je sada sasvim dobro i počinje novi život. Zdrava je, srećna i svesna svega što se desilo. Bila sam pre tri nedelje s njom i ćerkom Katarinom u Los Anđelesu. Presrećna sam što smo se izborile da Indiju vratimo na pravi put, bio je to veliki teret i za mene i za moju ćerku - rekla je princeza.

(Kurir.rs / Jelena Stuparušić / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track