Najnovije vesti
Vesti Politika
Ambasador Skot u oproštajnoj poseti Skupštini Srbije

Ambasador Skot u oproštajnoj poseti Skupštini Srbije

Predsednica Narodne skupštne Republike Srbije Maja Gojković primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajla Skota.

Kajl Skot ambasador SAD Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Kajl Skot ambasador SAD

Gojković je zahvalila ambasadoru na angažmanu i doprinosu u unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, kao i na dobroj saradnji Ambasade SAD i Skupštine Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta.

- Gojković i Skot su se saglasili da je u unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa važna saradnja Narodne skupštine Republike Srbije sa Kongresom i Senatom SAD, i u tom kontekstu su ukazali na značaj redovnog političkog dijaloga i susreta poslanika Narodne skupštine sa američkim senatorima i kongresmenima - saopšteno je.

Pročitajte još

Na sastanku je istaknuto da važan segment u unapređenju saradnje predstavljaju aktivnosti Poslaničke grupe prijateljstva sa SAD, odnosno Srpskog kokusa u SAD.

Ambasador Skot je zahvalio predsednici Narodne skupštine na saradnji u proteklom periodu, organizovanju zajedničkih izložbi o važnim događajima u istoriji Srbije i SAD i na učešću u obeležavanju godišnjice Misije "Halijard", kao znaku prijateljstva i posvećenosti razvoju dobrih odnosa dve zemlje.