Petak, 05.11.2004.

10:41

Mićović: Moguće nestašice goriva

Izvor: B92

Default images

Direktor Centra NIS za odnose s javnošću Tomislav Mićović kaže da su moguće nestašice goriva.

"'Naftna industrija Srbije' više ne može da ispunjava obaveze privatnih prometnika i ako oni i dalje ne budu uvozili onako kako je ugovoreno, na pumpama neće biti dovoljno goriva", kaže Mićović.

Mićović je za "Blic" rekao da su se zbog niske cene goriva u Srbiji i visoke cene nafte na svetskim tržištima privatni uvoznici povukli sa tržišta, a da je NIS zbog dodatnih isporuka ugrozio svoje finansijsko poslovanje.

Kako piše "Politika", većina privatnika zbog cene nafte nije uvezla gorivo, pa NIS pokriva skoro 90 odsto tržišta, umesto 75. Da bi i NIS i privatnici ostvarili minimalnu zaradu, litar goriva bi trebalo da bude skuplji za osam do 10 dinara, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: