Apsurdna uloga Radojčića

N. Iljukić

25. 09. 2019. u 22:10

Radojčić svojim komentarom da je Stojković napravio faul nad Žanderom implicira i odluku Sudijske komisije o greški sudije Jovanovića, koja je danima polemika navijača i čelnika večitih rivala

Апсурдна улога Радојчића

Detalj sa derbija Foto: M. Vukadinović

PREMA najnovijim tumačenjima pravila fudbalske igre golman više nije ničim zaštićen u svom kaznenom prostoru, pa ni u petercu. Duel Vladimira Stojkovića i Zvezdinog levog beka Žandera iz 69. minuta se, prema grubim tumačenjima, procenjuje kao duel bilo kog odbrambenog igrača sa napadačem protivničkog tima.


Baš ovo pravilo navelo je prvo člana sudijske komisije FSs Igora Radojčića da u ponedeljak uveče dolije ulje na vatru tvrdnjom da Žander nije faulirao Stojkovića koji je prema fudbalskom pravilu "indirektni udarac" morao da ima potpuno kontrolu nad loptom, odnosno da je istovremeno dodirne sa obe ruke ili da je drži na ispruženoj ruci.



Ovde je interesantno zašto je baš Radojčić gostovao na "Arena sportu", kojeg je FSS u ime ove organizacije izabrao, prema važećem ugovoru, da jednom nedeljno komentariše sporne detalje iz svakog kola Superlige. Istina, još u pomenutoj emisiji je naglašeno da to ne radi u ime Sudijske komisije FSS.



Međutim, apsurdno je, makar i u ulozi sksperta u TV programu, Radojčić svojim komentarom da je Stojković napravio faul nad Žanderom implicira i odluku Sudijske komisije o greški sudije Jovanovića, koja je danima polemika navijača i čelnika večitih rivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Krk

25.09.2019. 23:20

Kakva je ovo predmetačina? Kad je Radojičić rekao da je faul u napadu? To je rekao Raka za drugi medij i on nije član te komisije. Kako vas nije sramota da lažete?

Boža dunster

26.09.2019. 02:16

Interesantno je, da se nisu tako angažovali da raspravljaju o penalu, prošle nedelje. Koga briga za Inđiju.

Leon

26.09.2019. 13:01

@Boža dunster - I iz Zvezde su tvrdili da nije bio penal , šta sad polemišeš .

Interesantno je

26.09.2019. 13:10

@Boža dunster - што је Гробарија обожавала Раку до неба, а сад ће да га опљују.

Професор 0.6

26.09.2019. 12:08

@Leon - Каква корист бре?Зар вам никад доста кварних побед

ivica

26.09.2019. 06:43

Lp za sve citaoce Lista Novosti.Vec odavno pratim stanje u nasem Fudbalu jer ne zivim vec 3 decenije na tim prostorima bivse Yu.Mi zaista imamo veliki problem u Fudbalu,jer sve vise i vise Sudija nedovoljno obucenih za taj odgovorni posao vodi utakmice a uz to ima i onih koji su nesavjesni,Sve to dovodi do jos veceg kosmara izmedu navijaca,a sto huligani

xxx

26.09.2019. 06:56

Gospodo svaka polemika je izlišna u ovakvim situacijama , a to bi trebao da kaže taj gospodin, koje zavise od sudijskog uverenja da li je faul ili ne.

šta reći

26.09.2019. 12:27

@Šlja - Pa to i jeste poenta ove galame. Da se zaboravi nameštaljka protiv FK Inđija!

dule

26.09.2019. 07:31

Pravo pitanje!!! Zašto se uopšte članovi Sudijske komisije FSS-a uopšte angažuju kao stručni konsultanti.Iznošenjem javno svojih mišljenja pre sastanka komisije prejudiciraju odluke iste i time vrše pritisak na ostale članove komisije jer se oni zbog javnosti koja je svoju odluku već donela na osnovu mišljenja "stručnjaka" Radojčića moraju prikloniti njemu.

Професор 0.6

26.09.2019. 07:54

Уместо да се прича о више него заслуженој победи Партизана,опет се тежиште ствари преноси на нешто што служи само као алиби за очајну збездину игру у дербију.

Nnidza

26.09.2019. 09:06

A šta je apsurdno? Što je rekao svoje mišljenje? Ista situacija je i u 157. i u ovom derbiju. Zvezdi nije sviran faul. A nije ni trebao da bude, baš kao ni ovaj. Partizan je bio mnogo bolji, nema govora da je sudija odlučio utakmicu. Samo bez vredjanja zdravog razuma. Naši golmani lete u prazno po običaju. Što jedan u komentaru reče: "Ako ne mogu do lopte, zaletim se, udarim u igrača i dobijem faul"

šta reći

26.09.2019. 12:34

Možda i najbolje odsuđen derbi u poslednjih nekoliko godina (čak im je i Mažić izmislio dva zvezdasterca u derbiju). Nije sudija kriv zbog očajne igre smešnog kluba iz rupe sa prevelikim budžetom. Nisu imali ni jedan u darac u okvir gola Partizana,a galamom sakrivaju krađu protiv Inđije.