Širenje digitalnih valuta: 25.000 prodavnica će prihvatiti bitkoin do 2020.

Do početka 2020. godine biće pokrenuta podrška za plaćanje bitkoinom na preko 25.000 prodajnih mesta 30 francuskih kompanija.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

13:08

Širenje digitalnih valuta: 25.000 prodavnica će prihvatiti bitkoin do 2020.
Foto: Depositphotos,leungchopan

Na listi kompanija koje će već naredne godine prihvatati bitkonine nalaze se i gigant sportske opreme Dekatlon i prodavnica kozmetike Sefora.

Novi sistem plaćanja kriptovalutama lansira se kroz partnerstvo između provajdera tehnologija point-of-sejl Global POS-a, aplikacije IziVolt i platforme IstTuPlejPejment, prenosi bankar.rs.

Dok će plaćanja vršiti u bitkoinu, sredstva će se automatski prodavati u evre u trenutku prodaje.

Pored Dekatlona i Sefore, poznati trgovci koji su se prijavili inicijativi uključuju Bulanže, Fut Loker, Intersport, Kultura, Mezon du Mond i Norauto.

"Ovo je važan simbolički korak u evoluciji načina plaćanja u Francuskoj. Međutim, ono što donosimo na 25.000 prodajnih mesta jeste mogućnost sigurnog ulaska u svet ekonomije 3.0.", izjavio je Stefan Djiane, generalni direktor i osnivač Global POS-a,

Dok je bitkoin za sada i dalje jedina kriptovaluta na karticama, Dijane je najavio da platforma namerava da u budućnosti dobije podršku za altkoine.

U januaru ove godine, nekolicina pariskih kioska koje prodaju duvan, počela je da prodaje bitkoin, uprkos mešovitim porukama lokalnih regulatora i centralne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: