NALOŽENA OBDUKCIJA VASILJKOVIĆA: Izbo suprugu pa se obesio?

V. Ćirić

25. 09. 2019. u 11:57

Tužilaštvo u Pirotu naložilo obdukciju tela bračnog para Vasiljković. Sumnja se da se zločin odigrao posle svađe Tatjane i Dragana. U poslednje vreme bile su učestale rasprave supružnika

НАЛОЖЕНА ОБДУКЦИЈА ВАСИЉКОВИЋА: Избо супругу па се обесио?

Kuća u kojoj se odigrala krvava porodična drama / Tatjana Vasiljković

PIROTSKO Više tužilaštvo izdalo je nalog za obdukciju tela bračnog para Tatjane (49) i Dragana (51) Vasiljkovića iz Bele Palanke, čija su tela pronađena pre dve večeri u porodičnoj kući u Beloj Palanci. Prema nezvaničnim inforamcijama, telo Draganove supruge Tatjane pronađeno je sa ubodnom ranom u predelu grudi, usled čega je izdahnula. Njegovo telo bilo je u susednoj sobi u kojoj se, kako se sumnja, on obesio. Istraga se nastavlja.

Rezultati obdukcije trebalo bi da otkriju na koji način se odvijala ova porodična drama bez svedoka. Vasiljkovići su živeli u kući, u naselju koje se pruža duž pruge ka Pirotu.

- Draganova majka živi u selu Belanovac, a njihove kćerke, navodno, u Beogradu. Šta se tačno desilo u utorak posle podne, otkriće ipak istraga - kaže izvor blizak istrazi.

Po svemu sudeći, dogodila se žestoka rasprava nakon čega je Dragan suprugu Tatjanu, navodno, ubo nožem u predelu grudi, a zatim je odlučio da u susednoj sobi na spratu kuće i sebi oduzme život. Iz komšiluka niko nije čuo raspravu, a jedan od komšija koji je otkrio tela nije želeo da govori za javnost. Kad je policija sa istražnim organima stigla, mogla je da konstatuje, na osnovu prvih tragova, da se u kući Vasiljkovića najverovatnije desilo ubistvo, pa samoubistvo.

Dragan Vasiljković je čovek koga u Palanci svi znaju kao vrsnog kamenoresca i automehaničara. Kažu za njega da je "mukotrpnim radom podigao lepu kuću i sa Tatjanom izrodio dvoje dece". U Palanci pričaju i da je bio rad svakome da pomogne i smatrali su ga mirnim čovekom. Upravo zato je ovakva tragedija zaprepastila sve koji su ih poznavali.

Prema rečima poznanika Vasiljkovića, u poslednje vreme Tatjana je u više navrata odlazila od kuće.

- Nekada po jedan, nekada po nekoliko dana, ali nikome nije rekla razlog zbog čega to čini. On je zbog toga bio ljubomoran, što je kumovalo učestalim raspravama - kažu naši sagovornici.

Od najbližih članova porodice, koji su se u sredu okupili u dvorištu kuće Vasiljkovića, niko nije hteo da kaže bilo šta povodom ovog strašnog događaja. Novinarima su rekli da u ovim teškim trenucima žele da budu sami i da imaju pravo na to, te da zato očekuju razumevanje.


PROČITAJTE JOŠ:
PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U BELOJ PALANCI: Ubistvo, pa samoubistvo!?

CRNA STATISTIKA BEZ KRAJA

PREMA poslednjim podacima, ako se pokaže da je Tatjanu ubio suprug, to će biti dvadeseta žena koju je ubio partner ove godine. Nedavno su za "Novosti" potvrdili iz Autonomnog ženskog centra da se za tri slučaja još uvek utvrđuje da li je u pitanju ubistvo, jer nadležne službe još vode istragu. Zabeleženo je i sedam pokušaja ubistva, a dva slučaja su i dalje nerazjašnjena i istraga je u toku. Stradale žene su uglavnom bile žrtve porodičnog nasilja. Najmlađa žrtva je imala 30 godina, a najstarija 83. Najveći broj žena, kao i u prethodnoj godini, usmrćen je nožem, i to u proseku svaka treća žrtva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)