Igor Rakočević otvara MOZZART teren u Vrnjačkoj Banji

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.19. | 12:31

Igralište u popularnom turističkom mestu je 80. u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“

Svečano otvaranje terena zakazano je za 27. septembar u 17 časova, a vrpcu na rekonstruisanom igralištu će preseći Igor Rakočević, nekadašnji reprezentativac i aktuelni potpredsednik KSS-a, kojem će ovaj teren i biti posvećen.

Teren u Ulici heroja Maričića 12 biće 80. obnovljeno igralište u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru”. Vrnjačka Banja je pre tri godine od MOZZARTA u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta dobila na poklon košarkaški teren u popularnoj „Kocki”, a vreme je da jedno od najatraktivnijih turističkih mesta u zemlji kompanija MOZZART poseti još jednom. Teren „Igor Rakočević“ biće kompletno renoviran postavljanjem specijalne PVC podloge, profesionalnih košarkaških konstrukcija, kliritnih tabli, zglobnih obruča, tribina...

Izabrane vesti

Na otvaranju terena biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki, gde će najprecizniji šuteri osvojiti vredne novčane nagrade. Posetioci će imati priliku da isprate i revijalnu utakmicu između podmlatka KK Goč i KK Basketa, kao i da vide i slikaju se s medaljama ovog svetskog šampiona iz Indijanapolisa. Najbolji igrač revijalne utakmice osvojiće potpisani dres iz lične kolekcije Igora Rakočevića.

Igor Rakočević je privukao pažnju evropske košarkaške javnosti sredinom devedesetih kada je atraktivnim zakucavanjima, koja dotad nisu bila česta u dvoranama u našoj zemlji, postao ljubimac navijača Crvene zvezde. Put ga je potom vodio u Budućnost, gde je ostao dve godine, a jedan od svojih snova da zaigra u NBA ligi ostvario je u sezoni 2002/2003, tokom koje je odigrao 42 utakmice za Minesota Timbervulvse. Ipak, njegovi najveći uspesi vezuju se za Evroligu. U dresovima Real Madrida, Taukeramike, Efes Pilsena i Montepaskija nemilosrdno je rešetao rivale i tri puta bio najbolji strelac elitnog takmičenja (2007, 2009. i 2011. godine), a bio je i u idealnom timu Evrolige. Osim pomenutih klubova, igrao je i za Valensiju, bio najbolji strelac španskog prvenstva, biran u idealnu postavu ABC lige. Posebno poglavlje u Rakočevićevoj karijeri čini reprezentacija Jugoslavije, s kojom je imao velike uspehe u mlađim kategorijama, a sve to nadgradio je 2001. i 2002. godine, kada je pod selektorskom palicom Svetislava Pešića postao svetski i evropski prvak. Bogatu karijeru Rakočević je završio 2013. godine u dresu svoje Crvene zvezde, koja je u njegovu čast povukla iz upotrebe dres sa brojem osam, što je jedna od najvećih počasti koju sportista može da doživi.  

Dođite u što većem broju da zajedno uživamo u basketu i lepom druženju!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara