Nagrada za policajca koji je goloruk savladao razbojnika

Ministar unutrašnjih poslova novčano nagradio pripadnika Policijske brigade Nemanju Pavlovića, koji je goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

12:20

Nagrada za policajca koji je goloruk savladao razbojnika

Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći između 20. i 21. septembra savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištoljem pokušao da oduzme novac od radnice u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je istakao da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja gradjana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

Naglasio je da je Pavlović u toj akciji, pored ogromne hrabrosti, pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi ljudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost gradjana Srbije.

Stefanovic je naveo da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolj i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

"Želim da, još jednom, zahvalim svim ljudima iz policije koji ovakvim aktivnostima jačaju poverenje građana u policiju i čine našu zemlju sigurnom", poručio je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: