Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.09.2019.

09:20

Joveljić i Pavlović u izboru za "Zlatnog dečaka"

Srpski fudbaleri Strahinja Pavlović i Dejan Joveljić nominovani su među 40 kandidata u izboru lista Tutosport za nagradu "Zlatni dečak".

Izvor: LN

Autor: LN

Joveljić i Pavlović u izboru za
Foto: Getty Images/Shaun Botterill

Za najboljeg mladog fudbalera Evrope Pavlović i Joveljić, koji je i prošle godine bio među 40, nalaze se u konkurenciji sa igračima poput Džejdona Sanča (Borusija Dortmund), Žoaa Feliksa (Atletiko Madrid), prošlogodišnjeg pobednika Matijsa de Lihta (Juventus), Mojze Ken (Everton), Rodrigo Goes (Real Madrid), Nikolo Zaniolo (Roma)...

Pavlović je prošlu sezonu proveo u Partizanu, a isti slučaj će biti i ovde, dok je Joveljić letos napravio transfer prešavši iz Crvene zvezde u Ajntraht iz Frankfurta.

U glasanju učestvuju novinari uglednih listova širom Evrope iz nemačkog Bilda, portugalske Bole, francuskog Ekipa i Frans fudbala, španske Marke i Mundo Deportiva, švajcarski Blika, grčke Ta Nee, ruskog Sport Ekspresa, holandskog Telegrafa i britanskog Tajmsa.

Pomenuto priznanje su ranije dobijali asovi kao što su Lionel Mesi, Vejn Runi, Serhio Aguero, Pol Pogba, Rahim Sterling, Sesk Fabregas...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve