Tramp: Zaslužujem Nobela za mir, ali oni su nepošteni

24. 09. 2019. u 00:12

Predsednik SAD Donald Trump oživeo je danas svoje nesuglasice sa komisijom koja dodeljuje Nobelovu nagradu za mir, tvrdeći da je suviše rigorozna prema njemu i da on zaslužuje tu nagradu

Трамп: Заслужујем Нобела за мир, али они су непоштени

Donald Tramp / Foto Tanjug-AP

Predsednik SAD Donald Trump oživeo je danas svoje nesuglasice sa komisijom koja dodeljuje Nobelovu nagradu za mir, tvrdeći da je suviše rigorozna prema njemu i da on zaslužuje tu nagradu.

U obraćanju novinarima pre bilateralnog sastanka sa pakistanskim premijerom Imranom Khanom na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku, Tramp je izjavio da bi "za mnogo stvari trebalo da dobije Nobelovu nagradu, ako kada je budu delili budu pošteni, što oni nisu".

Tramp je rekao da je bivši predsednik SAD Barak Obama primer nepravedno dodeljene nagrade, prenosi portal "Politiko".

"Obami su dali odmah po njegovom dolasku na mesto predsednika i on nije imao pojma zašto ju je dobio", rekao je Tramp i dodao u šali: "Znate šta? To je bilo jedino sa čim sam se sa njim složio".

Tramp je u više navrata izjavljivao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir za svoje napore za postizanje mira na Korejskom poluostrvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Činjenice

24.09.2019. 00:33

Pa kad je masovni ubica Obama dobio Nobelovu nagradu za mir zašto ne bi i Tramp ? On je za Obamu majka Tereza, bar je neuporedivo manje ljudi ubio i manje ratova vodio. Kako je krenulo ne bi me iznenadilo da u budućnosti posthumno dodele Nobelovu nagradu za mir i Hileru i Paveliću.

Dobrivoje038

24.09.2019. 11:18

@Činjenice - Cinjenice radi, OBama je povukao amerikance iz Iraka, OBama je dobio Nobelovu nagradu samo zato sto je "black" , zaboravili ste i Musolinija odmax posle njix i Stalin, Mao i nekoliko afrikanca, cinjenice radi !!!!

Гојко

24.09.2019. 11:04

@Mrki - Napao je na osnovu lažnih vesti njihovih tajnih agencija i Belih šlemova,raketama tomahavk,Siriju i to u 2 navrata.

"ALI SU ONI NEPOSTENI" Kraj citata

24.09.2019. 11:09

HA HA, I AMERIKANAC PRIMETIO da je ta bagra nepostena, a cesto su je dodeljivali ruskim petokolonasima (izdajnicima) koji su radili u njihovom interesu. A to sto je Obama dobio tu nagradu, ja znam i to prilicno sigurno (99%) odigrala je uloga boje koze, i to nema nikakve veze sa nekim mirom, on je prvi crni predsednik svetskog zla Nr.1.