Tošić: Konačno!

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.09.19. | 17:35

Priznaje iskusni as Partizana da mu je u karijeri nedostajalo baš ovo što je uspeo u nedelju uveče

Dan posle derbija u Humskoj 1 kao da je sinulo sunce, iako su oblaci pokrili nebo iznad Beograda. Sve danas izgleda drugačije nego što je bilo juče, iako sezona ni do sada nije bila loša, naprotiv. Ipak, pobeda nad večitim rivalom i to kakva, bez udarca na gol crno-belih (2:0), vratila je Partizan punih pluća u šampionsku trku, a atmosferu u klubu i oko njega uvela u bonacu.

Odahnuo je i Zoran Tošić.

Izabrane vesti

Jedan od najiskusnijih igrača Partizana dočekao je u svom šestom večitom derbiju da postigne prvi gol. Njegov pogodak, uklizavanje kojim je poslao loptu u mrežu, overio je trijumf Parnog valjka, a Bambiju skinuo i veliko breme s leđa, jer su ga navijači dugo "čačkali" kada će da se upiše na derbiju.
"
Konačno! Ne znam tačno broj odigranih derbija, ali bilo ih je dosta. Nažalost, po povratku u Partizan uvek sam taj meč dočekivao nekako rovit i ne 100 odsto spreman, kao i ovog puta. Možda sam u prošlosti svojom greškom propuštao derbije, ali oog puta sam bio baš razočaran, jer sam sve pravilno radio i nažalost, ponovo mi se desilo da osetim malu bol u mišiću u utakmici sa AZ Alkmarom i da ne budem spreman za svih 90 minuta. Ali, eto, ovog puta je i 20 bilo dovoljno za gol. Osećaj je fenomenalan i znam da će ih biti još. Siguran sam", tvrdi Zoran Tošić.

Priznaje iskusni as Partizana da mu je u karijeri nedostajalo baš ovo što je uspeo u nedelju uveče.
"
Mislim da imam lepu karijeru: osvojio sam mnogo trofeja, postigao mnogo važnih golova, ali nekako je ovaj gol falio. Znate kako kažu, kakav je to igrač, a nije dao gol u derbiju!? Recimo, protiv Spartaka u Moskvi sam bio pet puta strelac, protiv Lokomotive šest. Ali, ovaj je sigurno jedan od najvažnijih".

Tošić je posebno ponosan što je i na ovom derbiju Partizan bio tim koji je izašao sa jasnim ciljem: samo pobeda!
"
Poštujem Crvenu zvezdu, imaju dobre rezultate u prethodne dve godine i mnogo uspeha. Imaju dobru ekipu, veliki broj igrača i kvalitet da se nadigravaju sa nama. Ali, mislim da se u poslednja dva derbija videlo da je Partizan izašao sa ciljem da pobedi. Sa tim jasnim ciljem. Napredujemo, nadam se da ćemo biti još bolji i da će nam to pomoći da ostvarimo planove".

Tri boda u derbiju neće imati posebnu težinu ako se Partizan ponovo negde uskoro saplete u Superligi, svestan je toga i Tošić.
"
Moramo da imamo kontinuitet dobrih igara. Pobeda u derbiju nam znači mnogo i radićemo naporno da pobedimo u svakom meču", poručuje Zoran Tošić.

SA NATHOM 30 ODSTO BOLJI

Posebno se Tošić osvrnuo na Bibrasa Natha, koji je pokazao da je kolosalno pojačanje za Partizan, a čijem dolasku je Bambi u velikoj meri "kumovao".
"
Od prvog dana sam rekao da ćemo biti 30 odsto bolji sa Nathom. Znam koliki uticaj ima na igru i takav igrač nam je nedostajao. Očekujem da bude još bolji, da bude ključni fudbaler Partizana u svakoj utakmici. Vidim da je i on zadovoljan, on je jedan skroman, porodični čovek kojeg zanima samo fudbal. Svi znamo da je imao finansijski i boljih ponuda, ali je izabrao Partizan. Upisao je decu u školu, mislim da je zadovoljan ovde, a to se vidi i na terenu", kaže Zoran Tošić.

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara