Hrvati već objavili spisak: Strašan vezni red ima svetski vicešampion

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.19. | 12:23

Povratak Rakitića

Reprezentativni fudbal opet kuca na vrata. Hrvatski strateg Zlatko Dalić je među prvim selektorima u Evropi objavio spisak za kvalifikacione ispite u oktobarskom terminu. Podsetimo, Hrvatska prvo dočekuje Mađarsku u Splitu 10. oktobra, a potom gostuje Velsu.

Dalić nije pravio mnogo promena u odnosu na septembarski sastav Kockastih, a najveća vest je povratak u reprezentaciju Ivana Rakitića kojeg nije bilo na prethodnom spisku jer je u tom periodu bio u neizvesnosti oko eventualnog transfera iz Barselone.

Izabrane vesti

I odmah u oči upada ogroman kvalitet koji Hrvatska ima u veznom redu. Pored Rakitića, tu su Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Badelj… Igrači koji su među glavnim protagonistima u ozbiljnim klubovima.

Na spisku i dalje nema Marseljovog štopera Duja Ćalete Cara koji je letos odbio da igra za mladu reprezentaciju i od tada se nalazi na hlađenju. Nema ni Andreja Kramarića koji se nije oporavio od povrede.

Dalić je napravio i spisak “pretpoziva”, odnosno rezervnih igrača koji će uskočiti ako neko sa glavnog spiska otkaže.

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Vila), Simon Sluga (Luton)

Odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpul), Tin Jedvaj (Augzburg), Borna Barišić (Glazgov Rendžers), Matej Mitrović (Briž), Dario Melnjak (Rize), Mile Škorić (Osijek), Karlo Bartolec (Kopenhagen).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA).

Napad: Ivan Perišić (Bajern), Ante Rebić (Milan), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Volfzburg), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpoziv: Marko Rog (Kaljari), Dino Perić (Dinamo), Filip Bradarić (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara