KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šorić het-trikom obezbedio bodove Pobedi u Pajazitovu

Gradski prvoligaši juče su odigrali peto kolo, bez pomene u vrhu tabele. Vodeća Srbija iz Ilićeva u gostima je savladala Šumadinca u Velikom Krčmaru sa 3:2, a ubedljivu pobedu protiv Mladosti u Pajazitovu od 3:0 zabeležila je Pobeda iz Beloševca.

Fudbaleri Pobede (beli dresovi) i Mladosti sa prethodne utakmice u Beloševcu (1:1)

Iako je odigrano tek pet kola u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, već se uveliko naziru kandidati za prvo mesto. To su Srbija iz Ilićeva, Sloboda iz Grbica, Kolonija, Borac iz Drenovca i Pobeda, budući da su svi zabeležili maksimalni učinak.

Najubedljivija je bila Sloboda iz Grbica, koja je deklasirala Zastavu sa 5:0. Kolonija je bila sigurna protiv Kutlova (2:0), a u Drenovcu je postignuo devet golova, gde je domaći Borac slavio sa 5:4 protiv Bagremara.

Ekipa novog trenera Milutina Novakovića lakše je došla do novih bodova nego što se očekivalo. Fudbaleri Mladosti delovali su neubedljivo bez završnice, a nisu uspeli da postignu pogodak ni iz jedanaesterca u 86. minutu, koji nije realizovao kapiten Jeremić, jer je njegov udarac sa 11 metara odbranio golman Pobede Marašević.

Fudbaleri bivšeg srpskoligaša iz Beloševca su dolaskom novog trenera promenili sistem treninga, poboljšali igru i realizaciju. Na pet utakmica, bez poraza, postigli su 12, a primili samo dva gola.

Beloševčani su protiv oslabljne ekipe Mladosti brzo došli do prednosti. Već u četvrtom minutu bilo je 1:0 za Pobedu. Jovan Šorić, junak utakmice, iskoristio je grešku domaćeg golmana Vasiljevića, „presekao“ loptu kod izbacivanja i svojoj ekipi doneo prednost. To je bio mali šok za igrače Mladosti, koji su očekivali pobedu i nisu mogli da se vrate u igru, iako su pokušavali da dođu do izjednačenja i eventualnog preokreta.

Nade domaćeg tima pokopao je Šorić solo akcijom i svojim drugim pogotkom neposredno pred odlazak na odmor, kada je duplirao vođstvo Beloševčana u 44. minutu. Isti igrač je het-trikom postavio konačan rezultat 3:0 u 86. minutu.

Odigrali smo dobro na lošem terenu u Pajzitovu i postigli tri gola zahvaljujući raspoloženom Jovanu Šoriću. Moram da istaknem korektno suđenje i fer i sportsko ponašanje domaće ekipe, koja je bila bez prave šanse na utakmici, ako izuzmem penal koji nije iskoristila. Naši momci igrali su bolje i mogli da pobede i ubedlivije –  ocenio je Jugoslav Ivanović, predsednik i „alfa i omega“ Pobede.

Ovom pobedom Beloševčani su sačuvali peto mesto na tabeli i održali korak sa ekipama koje imaju ambicije da se bore za vrh tabele. I pored poraza Mladost je ostala na devetoj poziciji sa po jednom pobedom i remijem, što je ispod očekivanja ove ekipe, koja se u prethodnim sezonama borila za sam vrh tabele i viši rang.

Na ovaj način Pobeda se revanširala sa „kamatom“ Mladosti za bod odnet iz Beloševca na prethodnoj utakmici.

MLADOST (P) – POBEDA (B) 0:3 (0:2)

Igralište: U Pajazitovu.
Gledalaca: 50
Sudija: Lazar Stoimirović.
Pomoćnici: Andrija Damjanović, Andrea Milošević (svi iz Kragujevca). Strelac: Šorić u 4. 44. i 86. minutu.
Žuti kartoni: Krsmanović (Mladost), Šorić i Pavlović (Pobeda).

MLADOST: Vasiljević, Komatović, L. Todorović, Jeremić, Krsmanović, Đorđe Ž. Đorđević, Đorđe M. Đorđević, P. Todorović, Stevanović, Mehmeti, Jašović.

POBEDA: Marašević, Ivanović, Vukojičić, Stojadinović, Pavlović, Savić, Maksimović, Đinović, Petrović, Miletić (od 80. M. Todorović), Šorić.

U preostala dva susreta 5. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Maršić – Sloga (D) 3:0 i Jedinstvo – Šumadija 1934 (D) 2:0.

U Drugoj gradskoj ligi odigrane su utakmice četvrtog kola. Divostin je pobedio Košutnjak sa 5:1, a najubedljiviji su bili igrači Sloge iz Lužnica, koji su deklasrali Jadrana sa 7:1. Pobedu u gostima zabeležio je 21. oktobar u susretu sa Dobračom (4:1), a minimalnim rezultatom 1:0 kao domaćini bodove su osvojili Bratstvo iz Erdeča protiv Žeželja i Vinogradi DB u duelu sa Ćavom. U ovom kolu Slobodna je bila Slavija.

U vođstvu su Divostin i Bratstvo sa po devet bodova.

U Trećoj gradskoj ligi borba za bodove vodila se na dva fronta. Seljak iz Cvetojevca odigrao je nerešeno 0:0 sa Partizanom u Cerovcu i zadržao vodeću poziciju sa 7 bodova, koliko ima i Partizan. U drugom susretu Hajduk je u Jovanovcu pobedio ekipu Bukorovca sa 2:1, a slobodan u trećem kolu bio je Kremenac iz Rogojevca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!