Građani Sjenice performansom iskazali nezadovoljstvo javnom rasvjetom

0
32

„Sjeničaci, pojest će vas mrak“ naziv je performansa koji je organiziran u Sjenici u znak protesta zbog isključenja javne ulične rasvjete. Sa svijećama u rukama grupa aktivista i simpatizera Stranke pravde i pomirenja, na dostojanstven i simboličan naziv prošetala je do Opštine u Sjenici i poslala jasnu poruku da će se boriti protiv bilo kakve vrste mraka.

U 21. vijeku, u eri naučnih i tehnoloških dostignuća, mi se još uvijek borimo za svjetlost, istakao je predsjednik Opštinskog odbora SPP-a u Sjenici.

„Mi smo se večeras u Sjenici okupili da na jedan civilizovan i dostojanstven način, izvođenjem jednog performansa ukažemo na ogromne probleme koji se dešavaju kod nas sa javnim finansijama i utroškom budžetskih sredstava. Javne finansije nisu privatna stvar stranaka na vlasti i mi želimo da nateramo stranke na vlasti da informišu svoje građane o ukupnim zaduženjima svih javnioh preduzeća i ustanova a kroz čaršiju se pronose priče da je ukupno zaduženje jako veliko i da iznosi nekoliko miliona eura i zaro u ime dobre i kvalitetne informisanosti pozivam stranke na vlasti da svoje građane o tome obavijesti.“

On je pored problema ulične rasvjete, ukazao i na ostale probleme koji muče građane Sjenice.

„Ukazali smo također na jedan problem, da sva javna preduzeća i javne ustanove bez obzira što su zakonom obavezne da informišu Skupštinu o utrošku sredstava iz prethodne budžetske godine, to ni dan danas nisu uradile. Vjerujem da na taj način žele da prekriju i sakriju mnoge nepravilne radnje, koje su u prethodnim vremenima, a posebno u vrijeme izbora za BNV-a nenamjensko trošili ali i na činjenicu da godinama javne finansije, donosno budžetsku kontrolu u Sjenici vrši privatno lice, što je potpuno nedopustivo i to građani Sjenice moraju da znaju.“

Iako je Sjenica noćima u mraku, zanimljivo je da je u vrijeme protesta u centru Sjenice uključena ulična rasvjeta, ali da su ulice koje su malo udaljene od centra grada i dalje bez ulične rasvjete.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.