Nesvakidašnje dogodovštine 1

Knjiga namenjena deci školskog uzrasta (od 3. do 6. razreda), Dnevnik jednog štrebera Filipa Ozborna pojavila se nedavno u izdanju IK Evro Book, u prevodu s italijanskog Marije Spasić.

Priču o dečaku, veoma posebnom, koji veruje u maštu (čak i previše), ilustrovala je Roberta Prokači. Reč je, inače, o zabavnoj ispovesti jednog štrebera koji svom dnevniku poverava najintimnije tajne i prepričava nesvakidašnje dogodovštine.

Filov dnevnik počinje objašnjenjem “čime se ponosi jedan mladi štreber” Fil Dik, poznatiji kao Fil Štreber, odnosno, informacijom da je shvatio da je štreber kad je napunio 12 godina… Fil u svoj dnevnik ubacuje i štreberski vodič da bi njegovim pratiocima bilo potpuno jasno o čemu on to sve piše. Tu je i ostatak ekipe – Bil Gejts, Linus Torvalds, prof. Džerald Samson… kratki, satirični strip Skota Adamsa Dilbert, štreberka iz nekih drugih vremena Velma Dinkli… Elen, njegova sestra: “Fil je pravi pametnjaković, ali ume i da zaobiđe istinu i upada u neprilike.

A onda ja, njegova mlađa sestra moram da ga spasavam… Dobro, priznajem da ga njegovi drugari štreberi vole i uvek mu priskoče u pomoć, šteta samo što su tako blesavi”, objašnjava Filova sestra Elen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari