Objavljen konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj

Projekat "Triple Win", koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, danas je saopštio da je objavio poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.
Prijave se primaju do 4. oktobra, a kod nemačkih poslodavaca trenutno je veliko interesovanje za pedijatrijske sestre. Jedna klinika u toj zemlji trenutno zapošljava 20 pedijatrijskih sestara odjednom.
 
Prijave se podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a glavni uslov koji zainteresovani moraju da ispune je da imaju završenu četvorogodišnju medicinsku školu. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti se ne primaju.
 
Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno.
 
Projekat se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine između Savezne službe za zapošljavanje Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.
 
Kako je saopšteno, projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za radnike koji već rade u Nemačkoj.
 
Za šest godina koliko "Triple Win" radi preko tog projekata posao u Nemačkoj je našlo oko 660 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.
  • Update

    22.09.2019 17:49
    Ko moze neka koristi priliku. Ovo bi mogao da bude zadnji voz.
    Nemacka cula kritike presvetlog da uzima nama nasu radnu snagu i odlucila da se ne nateze sa nama. Ministar zdravlja im je u mexiku i vrbuje tamo za medicinare. Eto presvetli i ekipa oko njega postizu da ostanete tu gde ste.
  • High ISO

    22.09.2019 17:23
    Nista ne brinite, zato ce biti baletana. Zaboravili? Ah da, memorijska pena duze pamti od nebeskih.
  • Didule

    22.09.2019 16:13
    @y
    Šta ima da nas leče lekari? Može biti lekar i sa osnovnom školom. Kad može biti ministar (kako bi rekao Prvorođeni), što da ne bude lekar? Jedino što se neće zvati lekar, nego vrač.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija