Novosadska kritična masa danas prolazi gradskim ulicama

Novosadska kritična masa održaće se danas, 22. septembra, povodom Evropske nedelje mobilnosti.
Novosadska kritična masa danas prolazi gradskim ulicama
Foto: Dragan Perišić
Kako se navodi u pozivu na događaj, ove godine u fokusu Evropske nedelje mobilnosti su pešaci, pa oni koji ne voze bicikli, mogu da hodaju, a građane pozivaju da daju sve od sebe da ne koriste automobil u nedelju, 22. septembra. 
 
Biciklisti u vožnju kreću iz Limanskog parka, potom prolaze kroz Narodnog fronta, Fruškogorsku, Bulevar despota Stefana, Balzakovu, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futošku, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovsku, Maksima Gorkog sa završetkom na platou ispred Spensa.
 
Na kraju vožnje biće organizovana diskusija sa predstavnicima institucija na temu "Biciklisti pitaju grad", gde će građani moći da postave različita pitanja. 
 
"Podsećamo sve da mrak rano pada i da je potrebno imati ispravna svetla na biciklu. Svežije vreme znači i da treba poneti duge rukave. Svi su dobrodošli, bez obzira na godine, pol, stanje ili model bicikla", poručuju u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.
 
Vožnja počinje u 17 časova, a informacije o događaju možete dobiti i OVDE.
  • Mastodont

    24.09.2019 15:21
    @//

    Po Centru se prave biciklističke staze, a ne samo bašte kafića. Obrati se onima koji su tu pobrkali lončiće.
  • //

    23.09.2019 23:15
    A pitanje za bicikliste
    Gde mogu da pitam bicikliste po kom zakonu i pravilima voze trotoarom i posebno Centrom i još zvone da se pešaci sklone????!!!!! Po trotoaru se bickl gura, biciklisti dragi.
    Koga da pitam koja je budala dozvolila da u jednosmernim ulicama biciklisti mogu da idu u suprotnom smeru???? Jesu li oni posebno tretirana vrsta pa da voze kako hoće?
  • benavost

    22.09.2019 19:35
    @ha

    Čak i da je u pitanju jednosmerna staza (a većina nije), voženjem suprotnom stazom ugrožavaš sebe i druge bicikliste, ne pešake - pošto možeš danaletiš samo na one koji se šetaju po stazi, a oni ugrožavaju sami sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti