POČINJE KAMPANJA CRVENOG KRSTA SRBIJE: Automatski defibrilatori na javnim mestima
Foto: Crveni krst

reanimacija

POČINJE KAMPANJA CRVENOG KRSTA SRBIJE: Automatski defibrilatori na javnim mestima

Društvo -

Time ćemo pokazati da i druga pravna lica mogu na isti način ovaj poseban medicinski aparat kojim se može spasti ljudski život držati dovoljno blizu sopstvenim potrebama

Crveni krst Srbije pokreće kampanju pod sloganom „Živ si gde je ADE „, čiji je cilj da se automatski eksterni defibrilatori, mali aparati za uspostavljanje srčanog ritma, postave na javna mesta na lokacijama gde postoji velika cirkulacija ljudi.

- Naše javno ovlašćenje je promocija značaja prve pomoći i edukacija građana u ovoj oblasti.

Crveni krst Srbije će učiniti prvi korak, dati primer i postaviti AED aparat kojim raspolažemo u dvorište poslovne zgrade sedišta Crvenog krsta Srbije u Beogradu i učiniti ga dostupnim građanima u našem najbližem okruženju. To ćemo realizovati 31. oktobra.

Time ćemo pokazati da i druga pravna lica mogu na isti način ovaj poseban medicinski aparat kojim se može spasti ljudski život držati dovoljno blizu sopstvenim potrebama, ali ga istovremeno učiniti dostupnim široj zajednici.

Na ovaj način sve više mesta u Beogradu i celoj Srbiji postaće sigurne zone za život - izjavio je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar CKS.

Kurir.rs/ Foto: Crveni krst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track