Protest "1 od 5 miliona" večeras "za čast Univerziteta u Beogradu"

Protest "Jedan od pet miliona" počeo je večeras ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a kako su organizatori naveli, protest je posvećen borbi za čast Univerziteta u Beogradu.

Oni su istakli da se borba za čast UB vodi od prošlog petka, od kada traje blokada Rektorata, koju su organizovali aktivisti Udruženja "Jedan od pet miliona".

"Studenti su prošlog petka otpočeli blokadu Rektorata, od tada se tamo vodi borba ne samo za čast Univerziteta već i svih građana Srbije koji se bore za očuvanje slobode i demokratije kao i institucija u Srbiji", naveli su.

Okupljeni nose transparente "Vučić nikada neće dozvoliti slobodne i fer izbore. Bojkot" i "Probudi se, Srbijo, država radi a ne zvoce Vučića".

Aktivistkinja pokreta "Jedan od pet miliona" i učesnica blokade zgrade rektorata Beogradskog univerziteta, Mila Jovanović, izjavila je da su mnogi velikani potekli sa ovog univerziteta, da će još mnogi poteći i da je ovo borba upravo za njihove diplome.

"Borimo se za sve koji su stekli svoje diplome, lopovi ne smeju da bace senku na njih", rekla je ona.

Ona je dodala da se ne oseća bezbedno od petka kada se desio incident u zgradi Rektorata i pozvala rektorku Ivanku Popović da ogradi od nasilja i osudi ga, kao i da zaštiti svoje studente.

Tea Vukadin, takođe aktivistkinja pokreta "Jedan od pet miliona" izjavila je da je blokada rektorata "jednom čoveku" prvi put nakon sedam godina rekla "ne".

Protestna kolona je krenula sa Platoa, ulicama Vase Čarapića, Kolarčevom, Terazijama, Prizrenskom, Brankovom, zatim Pop Lukinom, Kneza Sime Markovića, Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata, gde studenti tog udruženja blokiraju tu ustanovu.

  • Marko

    22.09.2019 11:58
    MArkom@gmail.com
    Kakava čast se brani na protestima?
  • Dragan

    22.09.2019 00:43
    Još jedan protst prođe kao i oni predhodni, loše organizovani od strane opozicije nedostaju im građani koji ih podržavaju. Skupila se šačica ljudi koji ni sami neznaju šta traže. Nije im pomogao ni Lutovac iz DS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.